Hürriyet Aydın Doğan'ı sansürledi

Aydın Doğan'ın dün yapılan toplantıdaki sözleri, kendi gazetesi Hürriyet ve Radikal tarafından sansürlendi. Aydın Doğan'ın taşra baskısınd ayer alan bazı sözleri, şehir baskısına konulmadı. İşte sansürlenen o sözler...

 Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın Doğan dün Yayın İlkeleri Kurulu toplantısı öncesinde bir açıklama yaptı. Ancak açıklamasında yer alan bazı sözleri Hürriyet'in şehir baskısına konulmayarak sansürlendi.
 
Hürriyet'in genellikle Anadolu'ya giden ve 'taşra baskısı' olarak bilinen nüshasına göre, Doğan, "Türkiye seçimlere gidiyor. Bu, medyanın hassas bir mercek altına alındığı bir süreç olacak. Birinin ak dediğine diğerinin mutlaka kara dediği ortamda biz zoru seçtik. Habercilikte bağımsız ve tarafsız olacağız dedik. Bunun bedelini de zaman zaman ödedik" dedi. Ancak, Hürriyet'in gece yarısından sonra basılan şehir baskılarında Doğan'ın "bedelini zaman zaman ödedik" ifadesi çıkartıldı. Doğan Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan Radikal'de de Doğan'ın bu ifadelerine yer verilmedi.
 
Hürriyet ve Radikal, Aydın Doğan'ın konuşmasının ilgili bölümünü şöyle yansıttı:
 
"Bildiğiniz gibi medya ve siyaset ciddi bir kutuplaşma içinde, birinin ak dediğine diğeri mutlaka kara diyor. Biz ise çok zor bir yolu seçtik, habercilikte tarafsız ve bağımsız olacağız dedik, yayın ilkelerimizde yıllardan beri bunu söylüyoruz, bunu uygulamaya gayret ediyoruz. Yüzde yüz muvaffak olduk mu tartışılır, mutlaka bizim de hatalarımız olmuştur ve olacaktır. Bu hataları asgariye indirmeye gayret ediyoruz. Yayın ilkeleri de bu gayretimizin sonucudur."
 
İşte Hürriyet'in 5 Kasım 2013 tarihli taşra nüshasının 1. sayfası:

 
Hürriyet'in gece yarısından sonra çıkarılan şehir baskısı ise şöyle:
 
 
İŞTE HÜRRİYET'TE YAYIMLANAN HABERİN TAM METNİ:
 
Doğan Medya Grubu Yayın İlkeleri Kurulu, Aydın Doğan başkanlığında dün Hilton Oteli'nde toplandı. Üyelerin yanı sıra Doğan Grubu yayın organlarının genel yayın yönetmenlerinin de katıldığı toplantıda, seçim döneminde yapılacak yayınlarda bağımsız kalmanın önemi konuşuldu. Toplantıda genel yayın yönetmenleri ve üyeler, eksiklikleri ve istemlerini iletti. Aydın Doğan basına kapalı toplantı öncesi yaptığı açış konuşmasında şunları söyledi:
 
'Çözüm sürecini destekliyoruz' 
 
“Bu toplantıya birlikte bir değerlendirme yapabilmek maksadı ile genel yayın yönetmenlerimizi de davet ettik. Bu şekilde aradan geçen sürede yayınlarımızın tespit ettiğimiz ilkelere uygunluğunu gözden geçirip, önümüzdeki döneme ilişkin tavsiye ve önerileri öğrenmek istiyoruz. Türkiye seçimlere gidiyor. Bu süreç medyanın daha hassas bir mercek altına alındığı dönem olmaktadır. Bildiğiniz gibi medya ve siyaset ciddi bir kutuplaşma içinde, birinin ak dediğine diğeri mutlaka kara diyor. Biz ise çok zor bir yolu seçtik. Habercilikte tarafsız ve bağımsız olacağız dedik. Yayın ilkelerimizde yıllardan beri bunu söylüyoruz. Bunu uygulamaya gayret ediyoruz. Yüzde 100 muvaffak olduk mu tartışılır. Mutlaka bizim de hatalarımız olmuştur ve olacaktır. Bu hataları asgariye indirmeye gayret ediyoruz. Yayın ilkeleri de bu gayretimizin sonucudur. Seçimlerin yanı sıra büyük umut bağladığımız, başından beri desteklediğimiz çözüm sürecinde bazı tereddütler oluştuğunu görmekteyiz. Sevindirici olan husus, toplumun çözüm sürecine bağlılığı ve şiddetten uzak yaşamak iradesidir. Bu hususta medya olarak çözüm sürecinden yana olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri