Hürmüzlü: Mutedil Veya Aşırı Müslümanlık Yok, İslam Tek İslam’dır(özel)

Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Müslümanların aşırılıkçı ya da mutedil olarak sınıflandırılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Müslümanların aşırılıkçı ya da mutedil olarak sınıflandırılmasının yanlış olduğunu söyledi. İslam dini adına yapılan terör eylemlerinin kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Hürmüzlü, "Ben bir Türk ve Müslüman olarak hep söylüyorum. Bunu liderlerimizden duymaktan da mutluluk duyuyorum. Burada itidalli, ılımlı, mutedil veya aşırı Müslümanlık yoktur. İslam bir İslam’dır. Buna hepimizin böyle bakması lazım. " dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) özel açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hürmüzlü, İslam dininin terörle yan yana gelemeyeceğini ifade ederek, İslam dininin insan yaşamanı büyük önem verdiğini söyledi.

Kimi gruplarda zaman zaman farklı sapmalar olduğunu belirten Hürmüzlü, "Kur'an-ı Kerim'in bir ayetinde diyor ki, 'Bir insanı yaşatırsanız sanki tüm insanlığı yaşatmış gibi olursunuz. Bir insanı öldürürseniz sanki bütün insanlara kast etmiş olursunuz. Dolayısıyla bundan hareket ederek, terör faaliyetlerinden ve aşırı uçların bu çalışmalarından hepimiz ne kadar hicap duyuyorsak, o kadar da endişe duyuyoruz. Yirmi birinci yüz yıla girdiğimiz bu dönemde bu çarpışmalardan uzak durmamız gerekir." dedi.

Terörün asıl kaynağının cehalet olduğunu ifade eden Hürmüzlü, "Bu çok iyi eğitilmemiş toplumlarımızın kullanılmasından olabilir. Bunların çok iyi bir şekilde incelenmesi ve masaya yatırılması gerekir. Bize yakışmayan bize hiç layık olmayan bizim ümmetimize de layık olmayan konulardır." değerlendirmesinde bulundu.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Kenya'da alış veriş merkezini, Pakistan'da bir kiliseyi hedef alan terör eylemleri dünya medyasın "İslami terör" şeklinde yansıtılmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri