Hünerler, Hobi Ve Mesleğe Dönüşüyor

Mamak Belediyesi Kusunlar Aile Merkezi’ndeki kurslara katılan kadınların el emeği, göz nuru ürünler yıl sonu sergisinde görücüye çıktı. Serginin açılış kurdelesini Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkanvekili...

Mamak Belediyesi Kusunlar Aile Merkezi’ndeki kurslara katılan kadınların el emeği, göz nuru ürünler yıl sonu sergisinde görücüye çıktı.

Serginin açılış kurdelesini Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak ve meclis üyeleri kesti. Aile merkezlerinin gittikçe büyüyen hünerli bir aile olduğunu kaydeden Akgül, hünerlerin hobiye ve mesleğe dönüştüğünü söyledi. İğne oyası, tel kırma ve şiş dantel alanlarında 30 kursiyerin ürettiği eserler bir hafta boyunca ziyaretçilere sunulacak.

Bir yıl boyunca merkezde aldıkları eğitim sonrası ürettikleri birbirinden özel ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunan kursiyerler, iş hayatına atılarak ev ekonomisine katkı sağlamayı düşündüklerini belirttiler. Stantları tek tek gezen Akgül, aile merkezlerinin her geçen gün kendisini yenileyerek hizmet kalitesini yükselttiğini ve birçok kadına iş imkanı sunduğunu belirtti.

Tel kırma alanında eğitim alan ve kursun kendisine beceri anlamında büyük katkısı olduğunu belirten Rukiye Başkuyu (19) hem öğrendim, hem üretim dedi. Tel kırma alanında 5 ürün ortaya çıkaran Başkuyu, "Yaklaşık iki aya yakın sürede 3 el işi tamamladım. Tel kırma da küçük bir model ortaya çıkarmak uzun zaman alıyor. Kurs da zaman çok güzel geçiyor. Hem boş zamanımı değerlendirmek hem de beceri anlamında katkı sağlaması açısından kursun bana çok büyük katkısı oldu." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri