Humus’taki Doğal Gaz Tesisleri İkinci Kez Işid’in Eline Geçti

Suriye’de yönetime yakın kaynaklar, IŞİD’in Humus’ta bulunan El Şair doğal gaz tesislerini ele geçirdiğini bildirdi. Tesislere saldırarak 30 Esed askerini öldüren IŞİD militanları, üç ay içinde ikinci kez tesislerin kontrolünü ele...

Suriye’de yönetime yakın kaynaklar, IŞİD’in Humus’ta bulunan El Şair doğal gaz tesislerini ele geçirdiğini bildirdi. Tesislere saldırarak 30 Esed askerini öldüren IŞİD militanları, üç ay içinde ikinci kez tesislerin kontrolünü ele geçirmiş oldu.

Suriye’de petrol kaynaklarının önemli bir bölümünü elinde bulunduran IŞİD, Humus’ta ülkenin önemli doğal gaz kaynaklarından biri olan El Şair doğal gaz tesislerinin büyük bölümünü yeniden kontrol altına aldığı kaydedildi.

Esed'e yakın medya ve sosyal paylaşım sitelerinde gaz tesislerini korumakla görevli askeri birlikler ve özel güvenlik şirketleri yolsuzluk ve ihanet ile suçladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Ağustos 2013 yılında yayınladığı bir kararname ile özel güvenlik şirketlere bazı tesisleri koruma imkanı vermişti. Şair doğalgaz tesisinin güvenliğini sağlayan şirketin Esed’in kuzeni Rami Mahluf’a ait olduğu belirtiliyor.

IŞİD son olarak geçen Temmuz ayında söz konusu doğalgaz tesisini ele geçirmiş, aralarında tesisteki görevlilerin de olduğu onlarca kişiyi infaz etmişti. Ölenlerin yakınları ise katliamın sorumlularının bulunmasını istemişti.

Suriye yönetiminden ise konuyla ilgili resmi her hangi bir açıklama yapılmadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri