Hükümetten seçim barajı ile ilgili yeni açıklama

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: Bahçeli'nin teklifi dikkatle değerlendirilmeli. Yüzde şu olsun, bu olsun, hiç olmasın demek çok doğru değil ama benim şahsi düşüncem, Fikri Işık olarak, bundan sonra illa yüzde 10 olsun gibi bir yaklaşım doğru olmaz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzde 10 olan seçim barajını 'ağır' olarak yorumlamış ve “Yüzde 10 barajı ittifaklarla veya başka kararlılıklarla aşılabilir duruma geldi. Türkiye'yi nasıl bir istikrar, normalleşme sürecine getirebiliriz konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Yüzde 5, 7 mi olur yoksa 10 kalır, böyle mi devam etmesi gerekir. Bunu yaparken bir başka parti yok sayıp, ezerek kendine bir yol çizmeye çalıştığında onun da bir anlamı olmadığı görüldü” demişti.

BAŞBAKAN: BARAJ İSTİKRAR İÇİN ÖNEMLİ

Başbakan Binali Yıldırım da seçim barajıyla ilgili bu sözlere “Baraj istikrar için önemli, seçim yasasıyla görüşülebilir. Meydanlarda barajı düşürme vaadinde bulunmadık. Partilerden gelecek talepleri değerlendiririz”  diye yanıt vermişti.

“İLLA YÜZDE 10 OLSUN YAKLAŞIMI DOĞRU DEĞİL”

Bahçeli’nin bu çıkışına hükümet kanadından bir yorum daha geldi. Konuyla ilgili Habertürk canlı yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık “Sayın Bahçeli’nin teklifi dikkatle değerlendirilmeli. Yüzde şu olsun, bu olsun, hiç olmasın demek çok doğru değil ama benim şahsi düşüncem, Fikri Işık olarak, bundan sonra illa yüzde 10 olsun gibi bir yaklaşım doğru olmaz” dedi.

BAHÇELİ’NİN TEKLİFİ DİKKATLE DEĞERLENDİRİLMELİ

Işık şunları söyledi “Seçim barajı, temsilde adalet gibi kavramlar çok tartışıldı. Yüzde 10 gibi çok katı bir baraj getirildi. 80’lerde, 90’larda bölge barajları getirildi. Bundan dolayı epey bir Türkiye’nin kaybı oldu. Benim şahsi kanaatim, yönetimde istikrarın sağlandığı bir modelde artık yüzde 10’luk baraja çok gerek yok. Tartışılabilir. Şu anda parlamentoda halkın yüzde 95’inin görüşü temsil ediliyor. Seçim barajı üzerinde partiler konuşur, tartışır. Halk kendisini yönetecek kadroyu sandıktan doğrudan seçiyor. Dolayısıyla biz yönetimde istikrar açısından temsilde adaleti ikinci plana atmak durumunda değiliz. Sayın Bahçeli’nin teklifi dikkatle değerlendirilmeli. Yüzde şu olsun, bu olsun, hiç olmasın demek çok doğru değil ama benim şahsi düşüncem, Fikri Işık olarak, bundan sonra illa yüzde 10 olsun gibi bir yaklaşım doğru olmaz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri