Hükümetten ciddi adımlar bekliyorduk

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Ereğli İlçe Teşkilatının 16. İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Ereğli İlçe Teşkilatının 16. İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi.
     Fransız Parlamentosunun aldığı Soykırımı İnkar Yasası ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, Hükümetin kararı yok saydığını ancak Fransa'ya haddini bildirecek politikalar izlemediğini kaydetti.
     Kalaycı; ''Türkiye'nin, Türklüğe zarar getirecek insanlık dışı bir girişimde bulunmadığı, kendi devletimizin arşivinin yanı sıra Rusya, Çin gibi devletlerin yanı sıra Fransa'nın kendi arşivinde de mevcuttur. Fransa'nın bu kararı siyasi bir karardır. Hükümet de bu kararı yok saydığını açıkladı ancak Fransa'ya haddini bildirecek politikalar üretemedi.Hükümetten ciddi adımlar bekliyorduk. Zaten devlete karşı başlatılan Dersim İsyanı'nın bastırılması konusunda özür dileyen bir Başbakandan da pek umutlu olamayız'' dedi.
     Ereğli ilçesine bağlı Gaybi ve Yıldızlı köylerinde yaşanan dolu felaketine de değinen Kalaycı, ''Ereğli'de Gaybi ve Yıldızlı Köylerinde 20 Temmuz tarihinde yaşanan dolu felaketinde heyetin tespit ettiği zarar bedelleri hala ödenmedi. Tarım Bakanımız çiftçilerin sigorta yaptırmadıkları için zararın ödenemeyeceğini söyledi. Türkiye'de tarım sigortasına geçen kaç tane çiftçimiz var ki- Gaybi ve Yıldızlı Köylerinin suçu Ereğli'ye bağlı olmak mıdır- Bu dolu olayı Diyarbakır'ın bir köyünde yaşansaydı şimdiye kadar 50 kere yardım gitmişti'' dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri