Hükümetin rotası yanlış

Saadet Partisi İl divan toplantısında konuşan Saadet Partisi YDK Üyesi Hasan Hüseyin Öz, “İslam coğrafyası kan içinde, buna batı sebep olmuştur fakat hükümetimiz batının yanında yer alıyor. Biz bu rotayı kabul etmiyoruz. Parlamentoya girip bu rotayı değiş

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı mart ayı divan toplantısı parti il binasında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programda Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Lütfi Yalman, Mehmet Şen, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili hazır bulundu. Programın basına açık kısmında konuşan Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, "Saadet Partisi belirli bir program dahilinde sürekli olarak çalışıyor. Seçime her zaman hazırız" dedi.

 

DEMOKRASİ DEĞİL DEMOKRATUR

Seçimlerde halk iradesinin parlamentoya yansımadığını ifade eden Öz, şöyle konuştu: "Seçim sistemimiz demokratik değil, 'demokratur'dur. Demokratur, medya maniplesiyle, sivil oluşumlar marifetiyle halkı yönlendirip, işbirlikçi hükümetleri iktidara, yani demokrasi bahane edilerek belirlenen kişinin iş başına getirilmesidir. Neden demokratur diyoruz çünkü birinci olarak adil olmayan bir seçim sistemi var. İkinci olarak ise partiler eşit şartlarda yarışa girmiyor. Partilere yüzde 10 barajı uygulanıyor. Şu an seçmenin yüzde 40'ı kararsızdır. Çünkü destekleyeceği partinin barajın altında kalma riski vardır. Buradan yüzde 40'a sesleniyorum. Ey kardeşlerim oyunuzu Saadet Partisi'ne verin. Barajları ve bu köle düzenini yıkın. Bazıları tek partinin istikrar olduğunu kafalara işliyor. Fakat 2-3 parti ile de devlet istikrarlı yönetilebilir, bunun örnekleri var. Partiler eşit şartlarda seçime girmiyor çünkü Hazine'den AKP'ye 302.7 milyon lira, CHP'ye 157 milyon lira, MHP'ye ise 26 milyon lira yardım yapılıyor. Bu paralar ile seçimlerde tüm tanıtım faaliyetleri yapılabilir. Hatta şimdiden başladılar. Tüm televizyonlarda, reklamlarda bu partiler var. Buna demokrasi denemez."

BATI ROTASINI KABUL ETMİYORUZ

Dünyayı 300 yıldır batı değerlerinin yönettiğinin altını çizen Öz, konuşmasına şöyle devam etti: "Batının yönettiği dünyayı Kevin Carter'ın aç zenci çocuğun başında bekleyen akbaba fotoğrafında görebiliriz. Bu çocuğun hesabı bizden sorulacak. Bazıları diyor ki; 'Ne güzel yaşıyoruz işte'. 7 Milyar insanın 850 milyonu aç yatıp aç kalkıyor. 1 Saatte 24 bin kişi açlıktan ölüyor. Fakat Amerika'da insanlar kilo vermek için 1 günde 150 bin dolar harcıyor. İslam coğrafyası paramparça, kan revan içinde, buna batı sebep olmuştur fakat Türkiye hükümeti batının yanında yer alıyor. Ülkemizin rotası yanlış yöndedir. 55 yıldır kapısında beklediğimiz AB rotasında gidiyoruz. Biz bu rotayı kabul etmiyoruz. Parlamentoya girip bu rotayı değiştireceğiz. Kendi Birleşmiş Milletlerimizi kurup, kendi kurduğumuz (D-8) birliğimizde yola devam edeceğiz.

NİNNİLERLE UYUTULDUK

Televizyonlarda 12 yıllık Ak parti iktidarının en parlak dönem gibi sunulduğunu söyleyen Öz, şöyle devam etti: "50 yıl önce Konya'da çimento fabrikasının Fransızlara satılacağını söylesek herkes ayaklanırdı. Fakat Televizyonlarda 30 yıldır özelleştirme iyidir diye işleniyor. Şimdi özelleştirmedik, satılmadık yer kalmadı. Vatandaşımız kandırıldı. Gerçeklere bakarsak; 12 yıldır büyüme ortalamasına bakarsak 4,9 olduğunu görürüz. 1946-2002 ortalamasına bakın 5,1. Hani çok büyümüştük? İşsizlik 1996 Erbakan Hocamızın iktidarında yüzde 6 idi. Şimdi yüzde 10,9 oldu. 12 yıl boyuncu ninni söyleyerek vatandaşı uyutmuşlar. IMF'ye borç 0 diyerek meydanlarda bağırıyorlar. Bütçe rakamlarına bakıldığında 54 milyar faiz ödemesi olduğu görülüyor. Borç yoksa bu neyin faizi? AKP hükümet görevi aldığında iç ve dış borç toplamı 238 milyar dolar iken şimdi bu rakam 650 milyar dolara çıktı. Artık ninnilerle uyumayalım. Geç kalırsak uyanmaya fırsat kalmaz. Son 12 yılı millete kaybettirilmiş yıllar olarak kabul ediyoruz. Bu kayıp yılları telafi edeceğiz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri