Hükümetin Gazze’deki Sessizliğine İngiliz Bakan İstifasıyla Tepki Gösterdi

İngiltere hükümetinin, İsrail’in 8 Temmuz’dan beri devam eden Gazze operasyonuna sessiz kalmasına, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Bakanı Baroness Sayeeda Warsi istifa ederek tepki gösterdi. İnanç ve Toplumlar Bakanı Warsi Twitter'dan...

İngiltere hükümetinin, İsrail’in 8 Temmuz’dan beri devam eden Gazze operasyonuna sessiz kalmasına, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Bakanı Baroness Sayeeda Warsi istifa ederek tepki gösterdi.

İnanç ve Toplumlar Bakanı Warsi Twitter'dan istifasını, "Derin üzüntü ile bu sabah başbakana yazılı istifamı sundum, Gazze ile ilgili hükümetin politikasını daha fazla destekleyemeyeceğim." ifadeleriyle duyurdu.

Pakistanlı göçmen bir ailenin beş kızından biri olan, Baroness Warsi, Leeds Üniversitesi'nde hukuk okudu. Kraliyet Savcılık Servisi için çalıştıktan sonra serbest avukatlık yaptı. Muhafazakar Parti Lideri David Cameron'un davetiyle 2005 yılında Muhafazakar Parti'ye katıldı ve özellikle Müslümanların ve diğer etnik unsurların İngiliz siyasetinde daha etkin ve eşit haklar alması için yaptığı çalışmalarına devam ediyordu.

İsrail, roket saldırılarını ve Hamas tarafından kullanılan tünelleri yok etmek için başlattığını ilan ettiği Koruyucu Eşik Operasyonu'nda şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk bin 800'den fazla Filistinliyi katletti. İsrail Ordusu'ndan ise 67 asker Hamas tarafından öldürüldü.

Sayeeda Warsi operasyonu sona erdirmek için, uluslararası camiaya Twitter aracılığıyla .21 Temmuz günü, şöyle seslenmişti: "Masum sivillerin öldürülmesini durdurmak zorundayız, Gazze'de acıyı derhal son vermek için her iki tarafa da ateşkesi sağlattıracak liderliğe ihtiyaç var."

Üç gün sonraki mesajında ise "İnsanlar çocukların öldürülmesini haklı çıkarmaya çalışıyor ama siyasetiniz görüşünüz ne olursa olsun bunun bir mazereti olamaz, Gazze için çok üzgünüm." demişti.

Başbakan David Cameron’a hitaben yazdığı istifa mektubunda “Gazze konusundaki kullandığımız dil ve yaklaşımımızı ahlaki olarak savunulmaz buluyorum.” diyen Warsi, “Birleşmiş Milletler’den ve Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi’nden sorumlu bakan olarak, İngiltere hükümetinin tavrının İngiliz medeniyetinin temel değerleri olan, ne hukukun üstünlüğü ne de insan haklarıyla bağdaştığını söyleyebilirim.” dedi.

İngiltere tarihinde hükümet kabinesindeki ilk Müslüman kadın olma unvanına sahip Warsi, Dışişleri'ne bağlı İnanç ve Toplum Bakanlığı'nı sürdürüyordu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri