Hükümet yine sınıfta kaldı!

Eğitim sisteminin bozulması, aile mefhumunun zedelenmesi ve uyum yasaları ile toplum temelinin ciddi zarar gördüğünü söyleyen Fazilet Bütüner, “Hükümetin tedbirleri, yetersiz kalmıştır” dedi

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Zafer'de bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya; Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner ve çok sayıda katıldı. Basın açıklamasını yapan Başkan Bütüner, kadını en fazla etkileyen konuların başında geçim sıkıntısının geldiğini ifade etti. “Doğal olarak çalışma zorunda kalan kadınımız, çalışma hayatında büyük problemler ile karşılaşıyor” diyen Bütüner, “Kadın evine ek gelir getirebilmek için ağır şartlarda çalışmak zorunda kalıyor. Fıtratına uygun olmayan zaman ve zeminde sosyal güvenceden mahrum, düşük statü ve ucuz işgücü altında çalışmak durumunda kalan kadın, mutsuzlaşıyor. Çalışma hayatı ile ailesi arasına sıkışıp kalıyor. Öyle ki, annelik vasıflarını yerine getirmekte zorlanıyor, varsa evladına hasret kalıyor. Bu konu üzerinde ısrarla durmakta fayda var çünkü aile, toplumun temeli kadın ise ailedeki en önemli unsurdur. Eğer kadın aile içindeki görevini kâmil manasıyla yerine getiremez, çocukları ile tam olarak ilgilenemezse aile temelinde çatırdamalar meydana gelir ve toplum yapısı bozulmaya başlar. Bugün aile mefhumu ciddi anlamda tehlike altındadır. Çalşıma hayatını seçmiş bir kadının şartlarını, eşitlik ilkesinden ziyade adalet üzerine bina ederek düzenlemek devletin vazifesidir” şeklinde konuştu.

ŞİDDETE DİPLOMA İLE ÇARE BULMAK YETERSİZ!

Fiziksel şiddetin dışında kadınların psikolojik ve ekonomik şiddete de maruz kaldığını söyleyen Bütüner, devletin bu sorunlar ile ilgili aldığı tedbirlere, çıkarılan yasalara, uluslar arası sözleşmelere ve kadının bilinçlendirilmesine rağmen şiddetin her geçen gün arttığını da aktardı. Ülkedeki eğitim seviyesinin yükselmesine rağmen kadına uygulanan şiddetin oransal büyümesinin kendilerini de kaygılandırdığını kaydeden Bütüner, şunları kaydetti: “Anlaşılmıştır ki şiddete, sadece diploma ile çözüm bulmak yeterli değil. Alınan tedbirlerin yetersizliği ve çözüm sağlamadığı da ortada. Bu konuda duyarlı olmak hepimizin vazifesi. Bireye ceza en üst seviyeden verilmelidir. Bunları konuşurken medya ve reklam sektöründe kadın bedeninin bir meta olarak kullanılmasını da en büyük istismar olarak görüyoruz. Bunun sistematik olarak yapılması ve müsaade edilmesi de burada konuşulması gereken önemli bir konu. Biz, Saadet Partisi olarak önce ahlak ve maneviyat fikrini savunuyoruz. Eğitim sisteminin bozulması, aile mefhumunun zedelenmesi, uyum yasaları ile toplumun temeline ciddi dinamitler atılmış ve sorunlar ortaya çıkmıştır. Sorunları kadına ve erkeği indirgemeden aile ve toplumu bir bütün olarak ele alıp, hep birlikte kucaklayarak çözüm yoluna gidilmelidir.” Açıklamanın ardından partili kadınlar tarafından, kadınlara çiçek dağıtıldı.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

Foto altı:

Fazilet Bütüner

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri