Hükümet Toplu Sözleşme Teklifini 6 Ağustos'ta Masaya Getirecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, zam tekliflerinin ne zaman masaya getirileceğine ilişkin olarak, "Talepleri alacağız, imkanlarımızı zorlamaya devam edeceğiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, zam tekliflerinin ne zaman masaya getirileceğine ilişkin olarak, "Talepleri alacağız, imkanlarımızı zorlamaya devam edeceğiz. Kısa zaman içeresinde teklifimizi taraflara sunmuş olacağız." dedi. Çelik, bu açıklamasından kısa bir süre sonra Kamu Çalışanları Sendikaları Heyeti Başkanı Ahmet Gündoğdu ile ikili bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından hükümetin teklifini 6 Ağustos’ta masaya getireceği bildirildi.

        Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk gününde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çelik, zam tekliflerinin masaya getirme ihtimallerinin yarın olup olmadığını ve hükümetin teklifinin yüzde 3+3 olacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.

        Bu toplu sözleşmenin ikinci dönemi ve ikinci toplu sözleşmeyi gerçekleştirdiklerin anlatan Çelik, "Daha derli toplu, iyiden iyiye rayına oturacak. Bu masada anayasa gereği ve yasa gereği kamu çalışanlarının mali ve sosyal hakları ele alınacak bunlarla ilgili tarafların ne zaman gündeme getirecekleri yasayla açık. Değerlendirmeleri bir hafta gerçekleştiriyoruz, en kısa sürede teklifimizi taraflara sunuyoruz. Biz takvimi belirledik, bu takvim çerçevesinde teklifimiz sunacağız. Tabi ki çalışanların örgütlü toplumun gereği olarak sendikaların farklı talepleri olacak ama biz hükümet olarak hesapsız davranma programsız hareket etme, varını yoğunu toplu sözleşmeye endeksleyen ekonomik yaklaşım içinde olamayız. Talepleri alacağız, imkanlarımızı zorlamaya devam edeceğiz. Kısa zaman içerisinde teklifimizi taraflara sunmuş olacağız." diye konuştu.

        Toplantının ardından Bakan Çelik ve Gündoğdu kısa bir süre değerlendirme görüşmesi yaptılar. İkili görüşmede sürecin takvimi şekillendi. Buna göre, toplu sözleşme sürecinde hükümetin zam teklifini 6 Ağustos'ta sunacağı belirtildi. 13-14 Ağustos'ta ihtiyaç duyulması halinde komisyonun çalışmalarına devam etmesi bekleniyor. 15-20 Ağustos'ta kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına ilişkin teklifler değerlendirilecek. 21 Ağustos'ta ise toplu sözleşme veya toplantı tutanakları imzalanacak.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri