Hükümet politikaları yönetemiyor

Yaklaşan Kurban Bayramı’nda kesilecek kurban sayısının az olduğunu anımsatan Ahmet Yalçın, hükümetin hayvancılık politikasını yanlış yönettiğini söyledi
Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın, Saadet Partisi İl Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında, yaklaşan Kurban Bayramı’nın tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğini pekiştirmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk defa insanlarının kurban temininde endişelere düştüğünü gördüklerini vurgulayan Ahmet Yalçın, “Kurban Bayramı yaklaştıkça ülkemizde hayvancılık politikasının nasıl bir çıkmaza girdiğini görmekteyiz. Türkiye tarım ve hayvancılıkta dünyanın önde gelen ülkelerinden biri iken şimdi Litvanya, Letonya gibi ülkelerden canlı hayvan ve et ürünleri ithal etmeye başladı. 15 yıl önce ülke nüfusumuz 60 milyon, 2009 yılında 72 milyona yükseldi. Bu süre zarfında büyükbaş hayvan sayımız 12 milyondan 10 milyona ve küçükbaş hayvan sayımız 50 milyondan 25 milyona düştü” diye konuştu. Ülke nüfusu yüzde 20 artarken toplam hayvan sayısının yüzde 50 oranında azaldığını anımsatan Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Yalçın, “Bu durum da şunu gösteriyor, Türkiye son 10 yıldır hayvancılık politikasını yanlış yönetmesinden dolayı bu durumlar yaşanıyor. Batı ülkelerinde hayvancılıkla uğraşanlara destek ve teşvikler her geçen gün artarken ülkemizde ise hayvancılık politikaları tam bir fiyaskodan ibaret. Batı ülkeleri hayvancılığa önem verirken Türkiye, Toros Dağları’nda keçi hayvancılığını yasaklayıp, Doğu ve Güneydoğu’da terör nedeni ile yayla ve meraları boşalttırdı. Et ve süt üretimindeki teşvikler neredeyse verilmez oldu. Bu politikalar nedeniyle vatandaş kurban kesecek hayvan kendi ülkesinde bulamaz oldu ve dış ülkelerden ithal etmek zorunda kalmıştır” dedi.
SÜT ÜRETİCİLERİNE BÜYÜK DARBE VURULDU
Hayvancılık politikalarının yanlış yönetilmesinden dolayı ülke içinde azalan hayvan sayısının fiyatları artırdığını dile getiren Ahmet Yalçın, “Pakistan, Asya ve Afrika ülkelerinde hayan fiyatları 200 TL, Çeçen kamplarında 250 TL ve Filistin kamplarında 350 TL’ye satılıyor. Türkiye’de kurban fiyatları 500 TL’den başlıyor. Geçen hafta içerisinde Tarım Bakanlığı’nın izni ile 2 bin 500 ton süt tozu ve ürünleri ithalatının serbest edildi bu uygulama süt üreticilerine büyük bir darbedir. Biz sayın bakanımıza sesleniyor, dökme su ile değirmen dönmez. İthal etmeyle bu iş olmaz, kendi üretimlerimizi yapmamız gerekir” ifadelerini kulandı.
HÜKÜMET YÖNÜNÜ MİLLETE DÖNSÜN
İktidardaki parti yönünü Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri yerine millete dönmesi gerektiğini de söyleyen Yalçın, “Hükümet çiftçisine sahip çıkması gerekir. IMF ekonomisi yerine milli ekonomiye dönmesi gerekir. Ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle köylümüze, çiftçimize ve hayvancılığımıza sahip çıkmalıyız. Ekonomimizi ithal edilen hayvanlarla büyütmemiz imkansızdır. Her şeye rağmen birkaç gün sonra Kurban Bayramı’nı kutlayacağız. Bu bayram fakirleri, yetimlerin ve yoksulların sevindirildiği bayram olması gerekir. Bu bayram dünyanın dört bir yanında felakete uğrayan Müslüman kardeşlerimizin hatırlandığı günler olmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı. 
MUSTAFA AKÇA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri