'Hükümet, Olaylara Doğru Müdahale Edeceğine Sağa Sola Laf Yetiştiriyor'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti hükümetinin, olaylara doğru müdahale edeceğine sağa sola laf yetiştirmeye çalıştığını söyledi.Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Ayhan, içinde bulunulan...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti hükümetinin, olaylara doğru müdahale edeceğine sağa sola laf yetiştirmeye çalıştığını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Ayhan, içinde bulunulan dönemin Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde ortaya çıkmamış kritik bir dönem olduğuna dikkat çekti. Ülkenin karanlık kavgalara çekilmek istenmekte olduğunu dile getiren Ayhan, kargaşa ve kardeş kavgasına itilerek Ortadoğu’daki kirli hesaplar ve çatışmaların içine sürüklenmekte olduğunu kaydetti. Meydana gelen şiddet ve asayişsizlik olaylarının milletin birliğini ve bekasını tehdit ettiğini anlatan Ayhan, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin düşmanları sokakları savaş alanına çevirdiği gibi yağma ve talana tevessül etmişlerdir. Maalesef vatandaşların mal ve can güvenliği tehlike altındadır. Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin her değerine saldırmaya başlamıştır. İhanetin sonu yoktur. Barış ve özgürlük timsali olduğunu iddia edenler ortadan kaybolmuştur. PKK Denizli’de bile alana inme cesaretini göstermiştir. AKP Hükümeti, olaylara doğru müdahale edeceğine sağa sola laf yetiştirmeye çalışmaktadır. Bizim ihanet süreci olarak adlandırdığımız çözüm sürecinin muhatapları müzakere masasının diğer tarafının talimatıyla ortalık yangın yerine dönünce Cumhurbaşkanı kuzeye giderek müzakere ortaklarına gözdağı vermeye başlamıştır."

Muhalefete 'muhatabınız benim' diyen Başbakan'ın ise bakanları yukarı kaptırdığını ifade eden Ayhan, "Türkiye düşmanları vatan, bayrak ve millet düşmanlarının mukaddeslerimize yönelik saldırılarına ses çıkarmamaktadır. AKP Hükümeti’nin bayrak yakılması, Atatürk büstlerine saldırıya karşı duyarsız kaldığı ortadadır. PKK ve uzantıları AKP’den koridor ve silah talep edebilecek kadar cesaretlenmişlerdir. Bu durum eşkıya ile müzakerenin hangi boyutlara geldiğini göstermesi açısından önemlidir. İhanet süreci ile sona ereceği söylenen bölücü terör azmıştır. Şehirlerde, yerleşim birimlerinde günlük hayat felç olmuş, Türk milletine gözdağı verilmeye başlanmıştır. AKP bunu sineye çekmektedir. Bütün bunların sorumlusu milli vicdanın sesine kulak tıkayan AKP Hükümeti’dir. Çözüm süreci biter diye tehdit altında olan AKP Hükümeti kısa mesajlarla işi İmralı’nın insafına bırakmıştır. Sokağa eşkıyayı kim davet etmiştir? AKP bunlarla kapalı kapılar ardında ne görüşmektedir. PKK’nın ne yapmak istediğinden AKP Hükümeti’nin haberi yok mudur? Bu durum yeni bir durum değil, ancak yeni bir stratejiye geçiştir. PKK çözüm falan istemiyor. Kitlesel kıyımlarla gözdağı vermeye çalışıyor. Türkmen katliamına suskun kalanların burada felaket tellallığına başlamışlardır." sözlerini kaydetti.

Her türlü provokasyonla ülkücü hareketin sokağa dökülmeye çalışıldığı ve İstanbul ve Gaziantep’deki bazı olaylarda MHP’li ve ülkücülerin yer aldığı yolunda oluşturulmaya çalışılan yanlış algıyı bir kez daha lanetlediğini vurgulayan Ayhan, "Ülkücü hareketin sokaklara inmemekte kararlı olduğunu, sorunların demokrasi içerisinde ve 2015 seçimlerinde çözüleceğini, yüce milletimizin bölücülere ve onların işbirlikçi ve taşeronlarına en büyük dersi genel seçimlerde vereceğine inanmaktayız." dedi.

Ayhan, Türkiye'nin çok tehlikeli bir eşiğe sürüklendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Devletin varlığı, milletin birliği, vatanın bütünlüğü tehdit altında. Gelişmeler ümit verici değil. AKP hükümeti oy pahasına olayları göğüsleyemiyor. Bizim ihanet süreci dediğimiz olaydan her seçimde bir post çıkarmak isteyen çözüm sürecini kiminle yapıyor. Muhatap PKK, HDP, İmralı, Kandil. Sokağa davet eden belli. Muhataplarınıza ne söz verdiyseniz herkes onu sizden talep ediyor. Eğer söz vermedik diyorsanız çıkın ortaya açıklayın bütün görüşme tutanaklarını. Peki bu kızdıklarınıza niye kızıyorsunuz o zaman. İçişleri Bakanı kalkışma diyor. Müzakere yaptıklarınızın uzantıları belli değil mi? Onlara sokağa davet edenler kimler? PKK ve onun adına hareket edenler, hükümetten koridor ve silah isteyecek kadar samimiyeti artırmış vaziyette. Bu AKP için övünç meselesi olsa bile Türk milleti için züldür. AKP yoğun küresel destek ile siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan ülkeyi bir girdaba sokmuştur. Birisi Cumhurbaşkanı mı, Başbakan mı belli değil. Diğeri muhatap beni alın diye muhalefete laf yetiştiriyor. Ama yukarıya benim işime karışma diyemiyor. AKP’nin kurucuları dinci gruplara tavizler verilerek silahlandırılıp, maddi destek sağlandığını söylüyor. Ama yeni AKP’den cevap yok."

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Ayhan, HSYK seçimlerinden sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın üyelerin belirlenmesinde Anayasa değişikliği teklif etmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "AKP, durumun bu hale gelmesini mücadele ettikleriyle birlikte gerçekleştirdi. Yeni seçilen üyelerle AKP'nin 'geçim süresi'nin ne kadar olacağını merak ediyorum. AKP'nin önceden iyi olup kötü olmadığı bir tek PKK vardı, onunla da son zamanlarda ne kadar bozuldu bilemiyorum. Yeni seçilenlerin bir kısmıyla anlaşamazsa tekrar öncekilerle yenilere karşı işbirliği yapacak mıdır?" karşılığını verdi.

Hükümetin polisin yetkilerini artıracak yeni güvenlik paketi üzerinde çalıştığının hatırlatılarak, MHP'nin böyle bir pakete destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine ise Ayhan, "MHP'nin söyledikleri, AKP'nin yaptıkları ortada. AKP işin bu hale geleceğini yeni anladıysa memleketi yönetmeye muktedir değildir. Polisin yetkilerini nasıl artıracak bilmiyoruz. Polis ne hale geldi. Polisi bu hale getiren hükümet değil mi?" cevabını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri