"Hükümet El Konulan Çocuklar Konusunda Çok Hassas Ama Bürokrasiye Takılıyoruz"

Almanya ve Hollanda’da Gençlik Daireleri tarafından el konulan Türk çocukları konusunda çalışmalar yapan tek Türk STK’sı Umut Yıldızı Derneği, Almanya gibi Türkiye’den de mali destek görememekten yakınıyor.

Almanya ve Hollanda’da Gençlik Daireleri tarafından el konulan Türk çocukları konusunda çalışmalar yapan tek Türk STK’sı Umut Yıldızı Derneği, Almanya gibi Türkiye’den de mali destek görememekten yakınıyor. Başta Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ olmak üzere hükümetin el konulan çocuklar konusunda çok hassas olduğunu, her türlü manevi desteği verdiğini vurgulayan Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, “Ancak büroksasiye takılıyoruz.” dedi.

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay’ın yaptıkları onca çalışmaya rağmen Ankara’dan, Yurtdışı Türkler Başkanlığı’ndan (YTB) mali destek alamadıkları yönündeki açıklamasına Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bavyera teşkilatı MYK üyesi Fikret Özdemir’den eleştiri geldi. UETD ve YTB gibi kurumların Umut Yıldızı Derneği’nin çalışmalarına destek verdiğini belirten Özdemir, YTB’nin, gerekli evrakları verme şartı ile 85 bin Euro proje desteği vereceğini bildirdiği halde Altay’ın medyaya bütçe alamadıklarını açıklamasını anlayamadıklarını belirtti. Özdemir, “Bu tip dernekler Avrupa’da örgütlenirken kişisel ego ve ben sevdasından vazgeçip demokratik bir yapı içinde örgütlenmeli, merkeziyetçi yapıdan vazgeçip özgüven sahibi olmalılar.” dedi.

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay ise “Kişisel bir ego peşinde olmadığımızı sayısız çalışmalarımızla, yaptıklarımızla ispatladık. Çalışmalarımız tarih değerindedir, bugüne kadar yapılmayan çalışmalara imza attık. Keşke daha önce bu çalışmalar yapılsa, bu çocuklarımıza sahip çıkılsaydı. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ bu konuya hassasiyetini göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti çocuklarına karşı hassasiyeti göstermiştir, fakat bu tip bürokratik engellerle, gerçekten samimi şekilde çalışan insanlarla uğraşılmaması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin desteğini hem bürokratik hem de maddi olarak göstermesi gerektiğini belirten Kamil Altay, "Hükümetimiz tarafında herhangi bir problemimiz yok." dedi fakat bürokratik engellelerle karşılaştıklarını öne sürdü. Kendilerine verilecek 83 bin Euro'luk destekle ilgili konuşan Altay, "Başvuru formlarını verdikten sonra arayan soran olmadı, aradık cevap veren olmadı. Bunun üzerine biz de medyaya açıklama yaptık. Çünkü mağdur aileler ‘siz para alıyorsunuz niye bize destek vermiyorsunuz’ diyordu, benim de kendimi anlatmam lazım. Alman devleti el koyduğu her Türk çocuğu için 100 bin Euro harcıyor, bize toplam 83 bin Euro veriliyor. Biz profesyonel bir ekip kurmak ve sürekli çalışmak için toplam 550 bin Euro destek talep etmiştik." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri