'Hükümet Dershanelere Değil, Her Yıl Değişen Sbs’ye Baksın' (Özel)

SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, Türkiye’de her yıl SBS sisteminin değiştirildiğini belirterek, “Türkiye’de eğitim sisteminde köklü çözümler getirilemedi.

SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, Türkiye’de her yıl SBS sisteminin değiştirildiğini belirterek, “Türkiye’de eğitim sisteminde köklü çözümler getirilemedi. SBS’de bile her yıl sistem değişti. Bir hükümet dönemi içinde en fazla değişen bakanlık Milli Eğitim. Meseleler halledilmeden dershanelerin bu şekilde kapatılmasını biz sağlıklı bulmuyoruz.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na konuyla ilgili açıklamalar yapan Sakartepe, hükümetin dershaneleri kapatmak yerine öncelikle eğitim sistemindeki aksaklıkları gidermesi gerektiğini ifade etti. Türk eğitim sisteminin köklü bir yapıya oturtulması gerektiğini, bu yapılmadan dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını vurgulayarak, “Türkiye’de şu anda eğitim sistemi oturmadan, köklü bir yapıya oturmadan bu tür atraksiyonların önemli darbe vuracağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

'AZINLIK OKULLARINA TÜRK ÇOCUKLARI ALINACAK'

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin kapatılmasını içeren taslak metninde, azınlık okullarına Türk çocuklarının da alınabileceği yönünde bir madde bulunduğunu belirten SP İl Başkanı Sakartepe, hükümetin bu konuyu da gizlemeye çalıştığını iddia etti. Taslak metnin kanunlaşması halinde, azınlık okullarına Türk çocuklarının da gidebilmesinin önünün açılacağını ifade ederek, “Taslak metin içinde bu madde de bulunuyor ama bunu da gizlemeye çalışıyorlar.” dedi.

Türkiye’nin şu anda dershaneleri kapatmayı bir kenara bırakarak, başka işlere bakması gerektiğini söyleyen Bayram Sakartepe, “Biz Avrupa’daki eğitim standartlarına ulaşalım, ondan sonra oturur, tüm problemleri birlikte değerlendiririz.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri