"Hükümdar"ın zafer sezonu

Sezon başından buyana taraftarı ve aldığı başarılı sonuçlarla gönüllere taht kuran Torku Konyaspor Anadolu’nun Hükümdarı unvanıyla Avrupa kupalarına direkt katılma hakkını elde ederek tarihinde bir ilke imza attı

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdıran Torku Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılma hakkını elde etti.  Ligde 32. haftanın ardından puanını 62'ye yükselten yeşil-beyazlı ekip, sezonun bitimine 2 hafta kala en yakın rakibi Medipol Başakşehir'in 9 puan önünde yer aldı. 2015-2016 sezonunda ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyen Torku Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katılma hakkını kazandı. Tarihinde ilk kez gelecek sezon Avrupa kupalarında yer alacak Kartal, eleme oynamadan gruplarda mücadele edecek.  Konyaspor’un Kasımpaşa karşısında elde ettiği galibiyetin ardından statta UEFA Şampiyonlar Ligi'nin müziği çalındı. Futbolcular yaşadıkları sevinci tribünlere doğru giderek taraftarlarla paylaştı.

REKORLAR SEZONU

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 2 hafta kala 62 puanla 3. sırada yer alan Torku Konyaspor, kulüp tarihinin puan rekorunu kırmaya devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip son galibiyeti ile de bitime 2 hafta kala yerini garantiledi.Torku Konyaspor’un, Süper Lig'de en çok puan topladığı sezon, 46 puanla yine Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğü dönemleri olan 2005-2006 ile 2014-2015 sezonları olmuştu. Torku Konyaspor, ligi 2005-2006 sezonunda 7., 2014-2015'de ise 8. olarak tamamlamıştı.

BÜYÜK SEVİNÇ

Torku Konyaspor’da büyük sevinç. Kasımpaşa’yı yenerek Avrupa ligine katılmayı garantileyen Kartal’da yüzler gülüyor.

Süper ligde, haftalardır 3. sıraya demir atan ve rakipleriyle aradaki puan farkını 9 puana kadar çıkartan Torku Konyaspor, Avrupa ligine katılmayı haftalar önce garantilemesine karşın, Kasımpaşa galibiyetiyle direkt uçuş biletini de alarak rahatladı. Rakibi karşısında daha etkili olan ve her iki yarıda attığı gollerle sahadan 3 puanla ayrılan Konyaspor, bu sezon galibiyet sayısını 18 ve puanını da 62’ye yükselterek rekorları alt üst etmeye devam etti.

Torku Konyaspor’da, Pazartesi akşamı oynanan Kasımpaşa maçının ardından futbolculara bir gün izin verildi. Dün dinlenen yeşil-beyazlılar, Cumartesi günü Bursaspor ile deplasmanda oynanacak 33. hafta maçının hazırlıklarına bugün Kayacık tesislerinde başlayacaklar. Takımda sakat ve cezalı futbolcu yok. Hedef, bursa deplasmanından da puan çıkartmak.

FERHAT TÜRKOĞLU 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri