Hukukçulardan Konyaspor'un delege yapısına sert tepki 

Konyasporlu Hukukçular Derneği Başkanı Celal Fedai, Genel kurulda üyelikle ilgili yapılan tüzük değişikliğini eleştirerek uygulamanın çok yanlış olduğunu  söyledi.

Konyaspor’da Genel Kurulu tamamlanmasına rağmen yankıları halen sürüyor.  Başkan Fatih Özgökçen’in eski yönetici Şemsettin Beştav’a verdiği cevap taraftarlar tarafından tepkiyle karşılanırken bir başka tepki ise kulübün delege yapısına geldi. 

Genel kurulda yapılan tüzük değişikliğinde Konyaspor’un üyeliğinin  4 tipe ayrılması  da kamuoyunda büyük tepki çekti. 

Tüzüğü inceleyen taraftarlar ve Konyaspor sevdalıları bu duruma tepki gösterirken Konyasporlu Hukukçular Derneği’nden konuyla ilgili olarak açıklama geldi. 

Konyasporlu Hukukçular Derneği Başkanı Celal Fedai, Genel kurulda üyelikle ilgili yapılan tüzük değişikliğini eleştirerek uygulamanın çok yanlış olduğunu  söyledi. 

Fedai konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi 

“24 aralık 2022 tarihli Konyaspor Genel Kurulu ile yapılan tüzük değişikliklerindeki en önemli değişikliklerden biri de üyelik türlerinde yapılan düzenlemelerdir. Eski tüzük metninde iki tip üyelik  türü(Asil ve Onursal Üyelik) belirlenmişken son tüzük değişikliği ile birlikte bu üyelik tipleri çeşitleri de dört tane olarak belirlenmiştir. Bu üyelik tipleri Asil Üyeler, Onursal Üyeler, Yüksek Divan Kurulu Üyeliği ve Taraftar üyeliktir. Bunlardan en önemlisi ise ‘’taraftar üye’’ şeklinde belirtilen üyelik tipidir. Bu üyelik tipinde üye olma şartlarına sahip Konyaspor taraftarı üye olabilmesine karşın kurullara seçme ve seçilme hakkına sahip olamayacaktır. Aslında bu üyelik tipinde her Konyaspor taraftarına üyelik yolu açılıyor gibi gözükse de aslında genel kurula katılamayan, işlevsiz bir üyelik tipinden bahsetmek mümkün olacaktır. 

Mevcut düzende taraftar arasında bilinen tabiriyle delegelik yani asil üyelik için ise çeşitli değişiklikler yaplmış olmasına karşın esasına ilişkin tüzükte bir değişikliğe gidilmiş gözükmüyor. Yine asil üyelik için üyelik başvurusunda bulunan kişiler yönetim kurulunun onayı ile asil üye olabileceklerdir. Dolayısıyla her ne kadar taraftar üyelik tipi ile taraftara kulübe delege olma imkanı sağlanmış gibi gözükse de Konyaspor taraftarının kulüp üzerinde söz hakkının olmasının önüne geçilmek istenmektedir. Zira Konyaspor’a delege olabilmek belirli bir zümrenin onayına muhtaçtır. Bununla birlikte kimin asil üye olacağı kimin taraftar üye olacağı yönetim kurulunun keyfiyetine bırakılmıştır. 

Mevcut değişikliğin yapılmasındaki niyetin taraftarın kulübün yönetime etkisini güçlendirmek değil esas gayenin taraftarın kulüpte söz hakkının olmaması olduğu da aşikardır.  Konyaspor Kulübü Konyaspor taraftarınındır. Buna rağmen yapılan değişiklikliklerle birlikte yönetim kurulu bu gerçeklikten uzaklaşmıştır. Konyaspor delegeliği, Konyasporlu olan ve Konyaspor’a gönül vermiş herkese açık olmalıdır.”

FERHAT TÜRKOĞLU 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri