Huğlu'da havai fişek gösterili toplu iftar

Beyşehir ilçesinde, kurulan toplu iftar sofrasında bir araya gelen Huğlu Mahallesi sakinleri, havai fişek gösterileri eşliğinde oruçlarını açtı.

Beyşehir Belediyesi tarafından Huğlu Mahallesi Meydanı'nda kurulan toplu iftar sofrası, yerleşim merkezinde büyük bir coşku yaşanmasına neden oldu. Okunan ezanın ardından önce geleneksel top atışı yapıldı, ardından toplu iftar sofrasının kurulu olduğu alanda başlayan havai fişek gösterileri ilgiyle izlendi. Meydanı dolduran yaklaşık 3 bin kişi, orucunu yapılan dualar eşliğinde ilçe protokolü ile birlikte açtı.

Beyşehir Kaymakamı Başıbüyük ve Belediye Başkanı Özaltun, iftar öncesinde mahalle sakinlerine kendi elleriyle iftar yemeği servis etti.  

Özaltun, toplu yemeğin ardından başlayan ramazan etkinlikleri bölümünde yaptığı konuşmada, mahalle sakinlerine içme suyu ile ilgili de müjde verdi.

Huğlu’nun su problemini anımsatan Özaltun, KOSKİ Genel Müdürü’nün kendisine verdiği bilgiye göre, içme suyu işi için 14 Temmuz’da ihaleye çıkılacağını, ihaleye herhangi bir itirazın sözkonusu olmaması halinde 1 Ağustos’ta KOSKİ'nin Huğlu’ya suyu getirmek için ilk kazıyı başlatacağını söyledi.

Huğlu’nun sadece su problemini çözmekle yetinmeyeceklerini de vurgulayan Özaltun, yerleşim merkezinde yaşayan gençleri ve yeni evlenecek çiftleri de düşünerek TOKİ Başkanlığı vasıtasıyla bir toplu konut projesini burada hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını kaydetti. Özaltun, konuşmasının ardından yürüyen ikram çeşmesinden mahalle sakinlerine limonata servisi yaptı.

Program esnasında alanda dolaşan "Tahta Bacak" da çocukların büyük ilgisini çekti. Huğlu Mahallesi’ndeki ramazan etkinlikleri semazen gösterileri ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri