Hüdapar: 200’e Yakın Saldırıya Uğradık Meşru Müdafaa Hakkını Kullanacağız

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, Kobani saldırılarını bahane eden terör yandaşlarının parti binaları ve üyelerinin işyerlerine yönelik 200’e yakın saldırı olduğunu söyledi. Şimşek, "Biz bu saldırılar...

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, Kobani saldırılarını bahane eden terör yandaşlarının parti binaları ve üyelerinin işyerlerine yönelik 200’e yakın saldırı olduğunu söyledi. Şimşek, "Biz bu saldırılar karşısında sağduyumuzu muhafaza ettik, halkı sükunete çağırdık. Bunların yaptıkları vahşet bu işin sınırının aştığını göstermektedir. Partimiz de kendi meşru müdafaasını yapacağını bundan sonra gelecek saldırıları boyun eğmeyeceğine kendi müdafaasını yapacağını ilan ettik." dedi.

HÜDAPAR, cuma Namazı sonrası Ulu Camii önündeki Orhangazi Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Kadın ve çocukların da pankartlarla destek verdiği programda konuşan HÜDAPAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, PKK ve HDP üyelerinin Kobani’yi bahane ederek tamamen İslam'a ve Müslüman halka düşmanlığını ilan ettiğini dile getirdi. Şimşek şunları kaydetti: "Bu çeteler, arkalarındaki siyasi partilerin talimatıyla tüm halkı sokağa dökmüşlerdir. Kobani’deki örgütlerle alakası olmayan Hüdapar’ı IŞİD’le irintili gösterip, bu bahaneyle internet sitelerinde ‘Hüdapar ve üyelerini tamamen yok edin’ açıklamasında bulunmuşlardır. Daha önce partimizi El Nusra ile ilişkilendiren bu zihniyet, daha sonra Suriye’de El Nusra ile birleşip mücadele etmiş şimdi de IŞİD çıkınca bu sefer IŞİD’İ bahane edip partimizi ve gönüllülerimize tamamen ortadan kaldırmayı istiyor. Kamuoyuna açık ve net söyleyelim; bizim derneklerimize partimizin binalarına üyelerine ve işyerlerine yönelik 200’e yakın saldırı olmuştur. Biz bu saldırılar karşısında sağduyumuzu muhafaza ettik, halkı sükunete çağırdık. Bunların yaptıkları vahşet bu işin sınırının aştığını göstermektedir. Partimiz de kendi meşru müdafaasını yapacağını bundan sonra gelecek saldırıları boyun eğmeyeceğine kendi müdafaasını yapacağını ilan ettik. Bu çetelerin bu partinin vahşetini göstermek amacıyla açıklama yaptık."

HÜKÜMET KORUYAMIYORSA HALK KENDİSİNİ KORUR

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi Başkanı İsa Güvendik ise yaptığı açıklamada hükümetin halkı yeterince koruyamadığını öne sürdü. Güvendik şunları söyledi: “Bir sözümüz de hükümete; eğer insanları halkı korumaktan acizseniz bunu ifade edin, halk bu acziyeti bilsin ve kendini müdafaa edebilirsin. Bunca polis ve askere rağmen eğer müslüman insanların evi talan ediliyor dükkanları yağmalanıyorsa bu çeteler binaları taşlıyor, camileri yakıyorsa ve polisler buna müdahale edemiyorsa en azından bunu ifade etsinler ki halk kendini koruyabilsin.” Tekbir getirip, PKK aleyhine slogan atan grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri