HÜDA PAR Konya İl Başkanı Zülfi Tan: Bizimkisi seçim ittifakı

Hiçbir yapı ile bağlarının olmadığını, söyleyen HÜDA PAR Konya İl Başkanı M. Zülfi Tan, “Bize teklif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Bu, bir seçim ittifakıdır” dedi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Konya İl Başkanı M. Zülfi Tan, Merhaba TV'de yayınlanan “Merhaba Siyaset” programının konuğu oldu. Tan, ülke ve Konya gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ev, köy ve ilçe ziyaretleri yaptıklarını dile getiren Tan, “HÜDA PAR, oy oranını artıran bir parti. Türkiye genelinde oy oranımız yüzde 3 civarında” dedi.

BİZİM HİÇ KİMSEYLE BAĞIMIZ YOK

Cumhur İttifakı'na katılmalarıyla birlikte kendilerine yönelik eleştirilerin de arttığını ifade eden Başkan Tan, haksızlık yapıldığını söyledi. Çoğu eleştirinin doğru olmadığını kaydeden Tan, “Parti tüzüğümüz ortada. Olmamış, olmayacak şeyleri, olmuş ve olacakmış gibi söylüyorlar. İftiralar atıyorlar. Gerçekten ayıp. HÜDA PAR'ın çizgisi belli. Bizim kimseyle bir bağımız yok. 2012 yılında kurulmuş, meşru bir partiyiz. Ortada bir suç varsa bu ülkenin savcıları var, harekete geçerler” şeklinde konuştu.

AK PARTİ İLE BİZİMKİSİ BİR SEÇİM İTTİFAKI

“Biz, değerlerimize karşı olan hiçbir yapıyla bir arada olamayız” diyen Tan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, Cumhur İttifakı'na katılmadan önce Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ile görüştük. Düşüncelerimizi ifade ettik. Bir yol alınamadı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları samimi olabilir. Helalleşme çağrısı var. Helalleşme güzel bir şeydir. Kemal Bey, iyi niyetli olabilir ama CHP'nin zihniyeti, parti zihniyeti belli. Parti kurmaylarının yaptıkları açıklamalar ortada. Bu açıklamalar, mütedeyyin kesimi korkutuyor. Ayrıca bize teklif Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Bizim muhatabımız AK Parti'dir. Konuşuldu, görüşüldü, istişare edildi ve ittifaka karar verildi. Bu ittifak bir seçim ittifakıdır. Seçime AK Parti listelerinden gireceğiz. Seçimden sonra görüşmeler yine devam edecek ama her parti kendi işleyişini sürdürecek. İttifak içinde olunduğu için ortak çalışmalar yapılacak. Az önce ifade ettiğim gibi, Cumhur İttifakı'na katılmakla birlikte bize yönelik eleştiriler arttı. Çünkü Millet İttifakı bir denge kurdu. Bizim bugün Türkiye'deki oy oranımız yüzde 3'ler civarında. Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden değil, Türkiye'nin her yerinden destek görüyoruz. HÜDA PAR'ın bu oy oranına ulaşmış olması, dengeleri bozdu. Biz, eğriye eğri doğruya doğru diyen bir partiyiz. Doğru kimden gelirse gelsin, destekleriz. Biz, milletimizin değerlerinin yanındayız. Bizi kim nerede konumlandırmak isterse istesin. Durduğumuz yer milletimizin menfaatinin olduğu yerdir.”

BİZ AVRUPA'DAN RAHATSIZIZ

HÜDA PAR Konya İl Başkanı M. Zülfi Tan, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Biz, HÜDA PAR olarak milletiyle barışık bir yönetim istiyoruz. Biz, bunun için çalışıyoruz. Konyalı hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Milletin teveccühü arttı bize. Milletimiz, kendi değerlerine sahip çıkan, kendi değerlerini dile getirilmesini isteyen bir millet. Bizim de söylemlerimiz, parti programımız bunlara yönelik. Biz, kendi değerlerimizle yönetilmeliyiz. Avrupa'dan rahatsızız biz. Kendi medeniyetimiz var. Medeniyetimiz üzerinden bir şeyleri inşa etmek istiyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri