Hüda Par Başkanı: Kardeşlerimiz, Meşru Savunma Haklarını Kullanacak

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, terör örgütü yandaşlarının ülke genelinde çıkardığı ve 25 kişinin hayatını kaybettiği olayların daha önceden planlandığını söyledi. Kendilerinin bölgede insanlara...

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, terör örgütü yandaşlarının ülke genelinde çıkardığı ve 25 kişinin hayatını kaybettiği olayların daha önceden planlandığını söyledi. Kendilerinin bölgede insanlara hizmet etmeye ve direnmeye devam edeceklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Biz hiçbir zaman, saldırgan taraf olmadık, olmayacağız da. Ama bize yapılan saldırılar bizi yıldırmayacak, hiçbir zaman sinmeyeceğiz de. Dünyanın her yeri altındaki insanların ölüm tehdidi altındaki insanların kendini savunmaları meşrudur. Bizim kardeşlerimiz de meşru savunma haklarını kullanacaklardır." dedi.

Hüda Par, terör örgütü yandaşlarının Kobani olaylarını bahane ederek ülke genelinde öldürdüğü Müslümanlar için Ankara Hacı Bayram Veli Cami’nde gıyabi cenaze namazı kılıp basın açıklaması yaptı. Namazın ardından, parti adına açıklama yapan Hür Parti Genel Başkanı Yapıcıoğlu, bir gazetecinin "Siz kendinizi nasıl koruyorsunuz?" sorusuna, "Bazıları zannediyor ki, ‘İnsanlar aleyhinizde toplandılar’ dediklerinde biz korkup sineceğiz. Hayır biz Allah’a ve ahiret gününe iman etmiş insanlarız. Birileri bize ‘İnsanlar aleyhinize toplandı, korkun’ dediklerinde. Bizim imanımız artar. Biz, ‘Hasbinallahi Venimel Vekil’ deriz. Bizi, sindiremeyecekler, bizi oradan kaçıramayacaklar. Son ferdimizde kalsa mücadelemize devam edeceğiz. Bu memleketin, insanların hayrı için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Eğer, yarın bir gün ‘Orayı terk etmek, bu memleketin hayrınadır’ görüşü hasıl olursa, onu da elbette yaparsa onu da yaparız. Fakat, biz oraya bizim gibi hareketlerin lazım olduğunu düşünüyoruz. Ve inşallah bu yolumuza devam edeceğiz. Bu mübarek mazlum insanların kanı aktı. İnşallah , pek çok insanın uyanışına vesile olmaya devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman, saldırgan taraf olmadık. Olmayacağız da. Ama bize yapılan saldırılar bizi yıldırmayacak, hiçbir zaman sinmeyeceğiz de. Dünyanın her yeri altındaki insanların ölüm tehdidi altındaki insanların kendini savunmaları meşrudur. Bizim kardeşlerimiz de meşru savunma haklarını kullanacaklardır." diye cevap verdi.

"İNSANLAR İNANÇLARINDAN DOLAYI ÖLDÜRÜLDÜ"

Yapıcıoğlu, terör örgütü yandaşlarınca yapılan saldırılarda hayatını kaybeden insanlara başsağlığı da diledi, yaralılara ise acil şifalar dileğinde bulundu. Hayatını kaybedenlerin siyasi görüşlerinden değil, İslami duruşlarından, İslami yaşayışlarından dolayı hedef alındığını kaydeden Yapıcıoğlu, "Katledilen insanların bir bölümü partimiz üyesidir. Bazıları partimize hizmet eden sivil toplum kuruluşlarında üyedir. Kobani nedir? İnsanlara hayırlı hizmetlerde bulunan kişilerdir. Bazılarını tanımıyoruz. Cemaatlere mensuplarda vardır. Hiç kimse ile irtibatları da olmayabilir. Bunlar da sakallarından yanlarındaki eşlerinin örtülerinden dolayı katledilmişlerdir. Bu bir cinnet halidir. İnsanlar, sadece giyimlerinden veya inançlarından dolayı öldürülüyorlar. Bu Kobani’ye tepki olarak doğmamıştır. Kobani bu işin bahanesidir. Bu olaylar olduktan sonra Kobani gündemden düşmüştür. Şu anda Türkiye’nin gündeminde Diyarbakır, Batman Van, Bingöl, Adana’nın Mersin’in sokaklarındaki karışıklık kaotik ortam birinci gündem maddesidir. Kobani’ye destek için yaptıklarını iddia edenler, Kobani’ye de kötülük etmişlerdir." dedi.

"OLAYLAR ÖNCEDEN PLANLANMIŞTI"

Olayların Kobani kuşatması olmasaydı da çıkacağını savunan Yapıcıoğlu, "Biz öyle inanıyor öyle düşünüyoruz ki, bunlar önceden planlanmış eylemlerdir. Buradaki, amaç çok farklıdır. Kobani olmasaydı da bunlar olacaktır. Bunun taşları aylar öncesinden döşenmekteydi." iddialarında bulundu.

"SOKAKLARI ALEVLENDİRİRKEN KENDİ İRADELERİ İLE AÇIKLAMA YAPMADILAR"

Yapıcıoğlu, İmralı görüşmelerinin ardından Mehmet Öcalan’ın bir açıklama yaparak IŞİD’e karşı ortak mücadeleyi gündeme getirdiğini, IŞİD ve bağlantılı bütün çevrelere hayat hakkı tanınmamasından bahsedildiğini hatırlattı. Aynı mesajın, HDP lideri Selahattin Demirtaş tarafından ABD dönüşünde, "Bütün halkımızı sokaklara inmeye davet ediyoruz. Herkes ne yapacaksa şimdi yapsın. Her türlü eylemliliği ortaya koymak gerekir, yarın çok geç olabilir. Ve dediler ki, her yer her sokak bir Kobani olacak." ifadeleri ile dile getirildiğini kaydeden Yapıcıoğlu, "Kobani nedir? Kobani de savaş var. Top atışlarının altında. Tankların namluluları Kobani’ye çevrilmiş. Otomatik silahlar Kobani’ye çevrilmiş, Kobani de insanlar öldürülüyor. ‘Her yeri çevirin’ diyenler, ‘Bizim şiddetle alakamız yoktur. Kimsenin ölmesini, öyle yapmasını tasvip etmiyoruz.’ diye açıklamada bulundular. O zaman zaman çıkıp şöyle demelidirler. Her sokağı Kobani’ye çevrin, derken neyi kast ettiniz? Kobani’nin etrafındaki kuşatma kalkmadı, ama her kent Kobani’ye döndü. Yıkılan binalar, yağmalanan iş yerleri, katledilen inşalar. Kürtlerin seslerini duyurmak için kurban bayramında burada da Kürtleri Kurban etmeye başladılar. Sonra bu noktada beklemedikleri tepki ile karşılaştıkları için farklı açıklamalar yaptılar. Fakat durmadı. Aslında, esasında; bu açıklamaları kendi iradeleri ile yaptıklarına da inanmıyoruz. Sokakları alevlendirirken kendi iradeleri ile açıklama yapmadılar. Bu gün de kendi iradeleri ile açıklama yapmıyorlar. Ellerine tutuşturulmuş kağıtları belki, okuyorlar. Veya birileri tarafından mesajı paylaşıyorlar. Bu siyaset değildir. Yıllardın bizleri ve bir kısım İslami kesimleri IŞİD ile EL Nusra ile bağlantılı gösterenler bizim tarafımızdan uyarılmıştı. Rica ettik, seslendik. Yalvardık, sesimizi duyuramadık. İşte tohumlar yeşerdiği gün, bugündür. 3 gündür katledilen inşaların nasıl katledildiklerini hepiniz izlediniz. Öldürdükleri insanların üzerlerinden arabalar ile geçiyorlar. Öldürdükleri insanların cesetlerinden kafalarını ayırıyorlar. Bu bir vahşettir. Buna derhal son verilmelidir. Umuyorum, çok fazla sürmez."

"KÜRT KARDEŞLERİM ARTIK UYANIN"

Yapıcıoğlu, konuşmasının sonunda da Kürtlere şöyle seslendi: "Kardeşlerim, artık uyanın. Kim hayrınızı istiyor, kim sizin mallarınızı yağmalıyor, kaotik ortama sürüklüyor? Sizin kanlarınız, sizin cesetleriniz üzerinden kim siyaset yapmaya çalışıyor? Lütfen uyanın." Hüda Par yetkilileri basın açıklamasının ardından, olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenase namazı kıldı. Namazın ardından cemaat, tekbirler getirdi. Ve PKK'a lanet okudu. Partililer, daha sonra camiiden ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri