Hsyk Üyeliği Seçimi 12 Ekim'de Yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimine ilişkin takvimi ve genelgeyi yayımlandı. Seçim başlangıç tarihini 26 Ağustos olarak belirleyen YSK, seçimlerin ise 12 Eylül Pazar günü yapılmasını kararlaştırdı....

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimine ilişkin takvimi ve genelgeyi yayımlandı. Seçim başlangıç tarihini 26 Ağustos olarak belirleyen YSK, seçimlerin ise 12 Eylül Pazar günü yapılmasını kararlaştırdı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre YSK, HSYK üyeliği seçiminin başlangıç tarihinin 26 Ağustos 2014 Salı günü olarak kabul edilmesine karar verdi. YSK ayrıca, HSYK seçimlerinin 12 Ekim Pazar günü seçim takviminde gösterilen tarihler esas alınarak yürütülmesine karar verdi.

HSYK seçiminde il seçim kurullarınca askıya çıkarılacak adli ve idari yargıda halen görev yapan hâkim ve savcı listelerinin Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan alınarak, hâkim ve savcılara ait seçmen kütüğüne dönüştürüldükten sonra adli ve idari yargı askı listeleri haline getirilecek. Askı listeleri 6 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 08.00’de il seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve 15 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 17.00’de askıdan indirilecek.

Geçici aday listesi 13 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 08.00’de YSK’nın internet sitesinden ilan edilecek. Kesin aday listesi ise 29 Eylül 2014 Pazartesi günü yine YSK’nın internet sitesinden duyurulacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri