Hotamış ilçe olmak istiyor

Ladik'in ardından 16 bin nüfuslu Hotamış da ilçe olmak istiyor. Hotamışlılar, önümüzdeki günlerde konu ile ilgili düzenleyeceği basın toplantısını yerel seçim öncesi güvenlik ve provakatif bir durumla karşılaşılmaması için ileri bir tarihe ertelediğini du

Hotamış'ın İlçe yapılması ile ilgili " Kızılelma ufukta göründü"  03 Şubat 2019 Pazar Günü Saat 14.00'de Hotamış'ın ilçe olma talebini duyurmak için Hotamış'ta Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan basın açıklaması seçim döneminde bulunulması nedeniyle; güvenlik ve provakatif bir durumla karşılaşılmaması için dernek yetkilileri tarafından alınan karar gereği, devletin ve milletin bekası için ileri bir tarihe ertelendi. Dernek Başkanı Ahmet Kiraz, yaptığı bir açıklama ile basın açıklamasının ilerleyen bir tarihe ertelendiğini duyurdu.
 

HOTAMIŞ İLÇE OLMALIDIR

Hotamışlılar olarak isteklerini dile getiren  Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz,  “Tarihi temsil(misyonu) olan birleştirici özelliğe sahip, Türkmen diyarının koca ereni Yunus Emre'nin iz sürdüğü Hotamış havalisi 36  pare köyünün eski Nahiye merkezimiz olan Hotamış’a hakettiği ilçeliğin verilmesidir. Hotamış neden ilçe olmalı? Osmanlıda yönetim merkezi, bu sebeple tarihi bir özelliğe sahip olması, bu yöredeki yerleşim yerlerinin dağılım merkezi, bu sebeple gönül, birliğimizi sağlayan birleştirici özelliğe sahip olması, çevre yerleşim yerlerinin Hotamış’la ilgili hatıralarının ve  akrabalarının bulunması sonucun da buraya aidiyetlik duyması, Hotamış ve çevresinin tarım ve hayvancılık üretim ve çeşitliliği bakımından zengin olması ve daha fazla ilgiye, organizasyona ihtiyaç duyması, kültürel birliğimizin sürdürülebilir bir kimliğe kavuşması, hak ettiğimiz temsil gücümüzün çevre köyleri ile birlikte oldukça kalabalık insan nüfuzumuz mevcuttur. Hotamış havalisi olarak yaklaşık 16 bin nüfus daha hakça ortaya konması ve bu sebeple devletimize ve demokrasiye inancımızdan dolayı, ilçe olmak istiyoruz” dedi.

TOPLANTI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Köy muhtarlarının da aynı düşünce ve görüşlere sahip olduklarını ifade eden Başkan Kiraz, Hotamış’ın tarihinden de bahsetti: “ Hotamış Türkmenleri Oğuzların Beğdili ve Avşar boylarına mensupturlar. Suriye’nin kuzeyinden çıkıp, Gülek boğazından geçerek  Taşpınar-Aksaray’a ve oradan da derbent olarak kendilerine verilen  Hotamış’a yerleşmişlerdir. O zamanlar yaylara çıkan Hotamışlıların bu yaylaları daha sonra birer köy haline gelmiştir. Hotamış Türkmenleri Konya’nın Çumra, Karapınar ilçeleri ile Karaman iline bağlıdırlar.” “Ayrıca buradan yapacağımız basın toplantısının da iptal edildiğini duyurmak istiyoruz” diyen Kiraz, “Hotamış'ın İlçe yapılması ile ilgili " Kızılelma ufukta göründü"  03 Şubat 2019 Pazar Günü Saat 14.00'de Hotamış'ın ilçe olma talebini  duyurmak için Hotamış'ta Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan basın açıklaması seçim döneminde bulunulması nedeniyle; güvenlik ve provakatif bir durumla karşılaşılmaması için dernek yetkililerimiz tarafından alınan karar gereği, devletin ve milletin bekası için ileri bir tarihe ertelendi” şeklinde konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri