Hoşcan: Hocamıza, Teknik Ekibe Ve Futbolculara Güveniyorum

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, düzenlenen basın toplantısında, kulübün çalışmaları ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Hoşcan, "Hocamıza, teknik ekibe ve futbolculara güveniyorum." dedi.Eskişehirspor...

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, düzenlenen basın toplantısında, kulübün çalışmaları ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Hoşcan, "Hocamıza, teknik ekibe ve futbolculara güveniyorum." dedi.

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Mesut Hoşcan, "Konuşulması beklenen olay takımın içinde bulunduğu durum. Puan cetvelindeki yeri. Tabii ki bu tablo bulunduğumuz yer istenmez. Geçiş süresinin sancılı olabileceğini tahmin edebiliyorduk. Ama böyle olmaması için de elimizden gelen çabayı yapabilirdik. Evet, dobra dobra konuşalım. Sıkıntı yok değil var. Hepimiz çok üzülüyoruz yönetim, teknik heyet, futbolcularımız, çalışanlarımız, camiamız taraftarımız hepimiz üzülüyoruz. Biz dönem başında geçen sezon kişiliği karakteri belli olan teknik bilgisi ortada olan hocamızı göreve getirdik. Benim soyunma adasını basmamı ve ilk 11’i belirlememi bekleyenler var. Ama asla bu olmayacak. Benim böyle bir tarzım yok. Teknik ekibimizin ve futbolcuların bu konudaki yapılarına karakterlerine, yeteneklerine çok güveniyorum. Kimse beni böyle bir olayda beklemesin." dedi.

Futbolculara, teknik ekibe ve hocalarına çok güvendiğini ifade eden Başkan Hoşcan, "Puan cetvelindeki yerimiz herkesce malum ve iyi olmadığını görüyoruz. Ancak ortaya konulan futbolda hepiniz tarafından zaman zaman köşenizde yazdıklarınıza da takımı öven yazıları ben de çok iyi biliyorum. Bizim burada 2 tane kritik maçımız vardı biri Gençlerbirliği maçı biri de Çaykur Rizespor maçı. Çok güzel maçlar oldu, uzun yıllardan beri beklediğimiz baskılı oyunu oynadık. Pozisyon ürettik gol bulduk ama maalesef golde yedik." diye konuştu.

"SİVAS’TA ŞANSIZLIĞIMIZA SON VERDİK"

Eskişehirspor olarak üstlerinde bir şanssızlık olduğunu da belirten Başkan Hoşcan, "Ben bu şansızlığı Sivasspor maçında son dakikada attığımız golle artık kırdığımıza inanıyorum. Hepimizin temennisi maç sonucuna etki edecek hakem hatası olmamasıdır. Ancak maalesef oluyor. Hakem hatalarına popilist yaklaşımla tepki göstermiyoruz. Ancak bu bizim hiç tepki göstermeyeceğimiz anlamına da gelmez. Biz tepkimizi federasyon ve Merkez Hakem Kurulu'yla bire bir görüşerek yaptığımız toplantılarda çok net şekilde ortaya koyuyoruz. 2 gün sonra İstanbul’da yapılacak Kulüpler Birliği Toplantısı'nda bu konuları Merkez Hakem Kurulu ve Futbol Federasyonu Başkanımız Yıldırım Demirören'i de davet ederek bir kez daha gündeme getirmeye karar verdik." ifadelerini kullandı.

Başkan Hoşcan, taraftara ve camiaya da çağrıda bulunarak, "9 bin 500 civarındaki passolig e-bilet Eskişehir camiasına yakışan bir sayı değil. Ben buradan taraftarlarımızın bir şekilde bu işe sahip çıkarak gerekli desteği vermeleri gerektiği mesajını vermek istiyorum. İzinler bitti bu akşam takımımız toparlanıyor ve çalışmalarına devam edecek. Biz ligde ve Türkiye Kupası'nda yolumuza adım adım devam edeceğiz. Bu takım geçen sezon Türkiye Kupası'nda final oynayan takım değil mi? Dokuzuncu haftada bunların farklı şekilde konuşulmasını da çok anlamlı buluyorum. Ben bu takıma, teknik ekibe güvendiğimi bir kez daha altını çizerek söylüyorum." dedi.

"HOCAMIZ HİÇBİR YERE GİTMİYOR"

Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifa ettiği haberlerinin çıktığını da hatırlatan başkan Hoşçan, "Hocamızın istifa gibi olayı yok bu yanlış, olaylar çarpıtılıyor. Bundan rahatsızlığım var. Orada maç bitiminden sonra takımımız taraftarının yanına gitmesi ve orada konuşulanlar, yapılan korkunç laflar var. Küfürler edildi. Ertuğrul hocamız ve yönetimimiz istifaya davet edildi. Tabii ki biz 5 - 10 kişi ya da çoğunluk ya da koca camia istediği zaman bir şeyler yaparız ama hocamıza karşı yapılan bu olayı da kınıyoruz. Hocamız orada tabii ki çok kırıldı." diyerek şöyle konuştu:

"Bu yaşananların sonrasında bir şey var. Bu bizim takımımızı ateşlendirdi. Hava limanında takımımla bir konuşma da ben yaptım, teknik ekibimle beraber. Hiçbir şekilde öyle bir şey yok. Ertuğrul Sağlam böyle şeylere pabuç bırakacak bir adam değil. Futbolda kötü ve çirkin tezahüratın olmaması gerektiğini söylüyoruz, ama maalesef oluyor. Bunlar duygusaldır. Ama profesyonellikte duygusallıkları her zaman ayırabilecek bir futbolcu teknik ekip ve yönetimimiz var. Biz bu yapılanları da kötü söylemleri de kınıyoruz. Hocamız hiçbir şekilde bir yere gitmiyor. Hani bir laf var 'biz hocamızın arkasındayız, hocamızla yola devam edeceğiz' derler ve ardından da hoca değişikliğine gidilir. Böyle bir şey yok. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Biz sonuna kadar güvenliyiz yolumuz açık şansımızın geri döndüğüne inanıyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri