Horasanlı: Kızlar halteri seviyor

Türkiye Yıldızlar Ferdi Halter Şampiyonası’na Konya’dan katılan kız halter takımının bütün sporcuları, Konya Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme yurdunda barınıyor.

Aynı yurtta kalan ve Konya halter takımında yer alan 10 kız öğrenci, günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların ağırlığını, halter sporu ile aşmayı öğreniyor. Takım antrenörü Süreyya Horasanlı, yaptığı açıklamada, kız yetiştirme yurdunda öğretmenlik ve halter antrenörlüğü yaptığını belirterek, yaklaşık 10 yıldır, yurtta barınan kızları halter dalında çalıştırdığını söyledi.

Devlet güvencesi altında olan kızların halter sporuna büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Horasanlı, “kızlar, halter sporu sayesinde günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları, kolayca aşmayı öğreniyor. Psikolojik sorunlarının çözümünde halterin büyük katkısı olduğunu gördük” dedi. Kızların, halterde önemli başarılar elde ettiğini anlatan Horasanlı, bu kızlardan Sibel Özkan’ın 2008 olimpiyatlarında ikinci olduğunu, milli kampta bulunan Damla Aydın’ın ise 2009 yılında Avrupa’da üçüncülük elde ettiğini dile getirdi.
Sporda başarılı kız sayısını artırmayı amaçladıklarını bildiren Horasanlı, bununla ilgili alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, kızların 2010 yılında yapılan müsabakalarda önemli dereceler elde edeceğine inandığını ifade etti. Halterle ilgilenen ve belirli bir aşamaya gelen kızların, spor okullarına kaydedilerek, eğitimlerini burada sürdürdüklerine dikkati çeken Horasanlı, şöyle devam etti: “Milli antrenörümüz Sami Özsu ve bizlerin yardımıyla bu kızlarımızın başarılı olup milli takıma girmelerinin ardından spor okullarına kayıtları yapılmaktadır. Bu sporcularımız, ülkemizi iyi şekilde temsil edip, birçok başarıya imza atmaktadır. Önümüzdeki yıllarda Çocuk Esirgeme Kurumunda büyüyen çocukların, sporda büyük başarılara imza attığını bütün halkımıza göstereceğiz.” Konya Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurdu’nda barınan haltercilerden Selda Özdemir ise 1 yıldır halter sporu ile ilgilendiğini, gelecekte iyi bir halterci olmayı hedeflediğini söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri