Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi Binası Törenle Hizmete Açıldı

Artvin'in Hopa ilçesinde yaklaşık 2 yılda yapımı tamamlanan ve 1 milyon 300 bin liraya mal olan Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet Binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sundura Mahallesinde yaklaşık bin metrekare alana inşa edilen hizmet...

Artvin'in Hopa ilçesinde yaklaşık 2 yılda yapımı tamamlanan ve 1 milyon 300 bin liraya mal olan Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet Binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sundura Mahallesinde yaklaşık bin metrekare alana inşa edilen hizmet binasının açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Hopa Kaymakam Vekili ve Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Hopa Belediye Başkanı Nedim Koyuncu, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Kesimal, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Zafer Şimşek, kurum çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Artvin Valisi Kemal Cirit, son yıllarda kente yapılan önemli kamu yatırımlarıyla Artvin’in kabuğunu kırdığını ve kabuğuna sığmadığını ifade etti. Vali Cirit, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz, çoğu konuşmalarımızda dile getiriyoruz. Artvin birçok konuda aslında belirleyici noktada. Diyoruz ki, Türk ekonomisinde Artvinliler var, Türk siyasetinde Artvinliler var, Türk bürokrasisinde Artvinliler var, Türk basınında Artvinliler var. Burada size onlarca isimi dile getirebilirim. Hepsi de sizlerin hemşehrileriniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, Sayın SGK Başkanımız Yadigar Gökalp İlhan sizin hemşehrileriniz ve bu toprakların çocukları. Bu topraklardan yetişen bu kişiler tüm Türkiye’ye hizmet ediyor. Türkiye'nin önünü açıyor. Dolayısıyla özellikle bu hizmet binası, bu yatırımın ilçemize gelmesi noktasında karar verici noktada bulunan Sayın Bakanımız ve çalışma arkadaşlarına Artvin Valisi olarak bende teşekkürlerimi iletmek istiyorum." dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Artvin İl Müdürü Zafer Şimşek ise Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi binasının 1000 metre üzerine kurulduğunu, mülkiyetinin kuruma ait olduğunu ve Hopa, Arhavi ile Kemalpaşa Beldelerindeki 11 bin sigortalı, 1221 iş yerine hizmet vereceğini aktardı.

Konuşmaların ardından Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet binasının açılış kurdelesini Vali Cirit, SGK Başkanı İlhan ile protokol üyeleri birlikte keserek hizmete açtı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri