Hong Kong’da Protestolar Devam Ediyor

Hong Kong’ta protestolar durmak bilmiyor. Birçoğu maske giymiş onlarca kişi Hong Kong’un merkezinde barikatlar kurdu. Polis ile söz dalaşına girdi. Taksiciler ise yol üzerine konan engellerin kaldırılması için araçlarını barikatların yanına...

Hong Kong’ta protestolar durmak bilmiyor. Birçoğu maske giymiş onlarca kişi Hong Kong’un merkezinde barikatlar kurdu. Polis ile söz dalaşına girdi. Taksiciler ise yol üzerine konan engellerin kaldırılması için araçlarını barikatların yanına koydu. Polislerin protestocuları ikna etme çabaları ise sonuçsuz kaldı. Barikatlardan birkaçı polisler tarafından saatler sonra ancak kaldırılabildi.

Öte yandan Hong Kong’da gösterilerin dozajı gün geçtikçe artıyor. Protesto edenlerden bazılarının ellerinde bıçak görüldüğü kaydedildi. Dünkü protestolarda 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Hong Kong Özel Yöneticisi Leung, dün yaptığı açıklamada, Hong Kong’daki gösterilerin kontrol edilemeyecek noktaya ulaştığını belirtmişti. Adadaki protestolar, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi amacıyla, 27 Eylül’den bu yana devam ediyor. Anakara Çin ise 2017’de yapılması planlanan seçimde, Hong Kong’un kendi liderini seçebileceğini ancak Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri