Hollanda'ya Göçün 50 Yıllık Hikayesi Şiirlerle Anlatıldı

Gazeteciliği, yazarlığı ve şairliği ile Avrupa’daki Türklerin yakından tanıdığı Yavuz Nüfel, Hollanda'ya Göç'ün hikayesini şiirlerle anlattı.

Gazeteciliği, yazarlığı ve şairliği ile Avrupa’daki Türklerin yakından tanıdığı Yavuz Nüfel, Hollanda'ya Göç'ün hikayesini şiirlerle anlattı. '50 Yıl Önce, 50 Yıl Sonra' adli şiir dinleti gecesine, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ile 300'ün üzerinde kişi katıldı

Rotterdam Larenkamp salonunda gerçekleşen gösteride Yavuz Nüfel, hoşgeldin konuşmasının ardından hem kendi yaşadıklarını, hem de çevreden aldığı bilgileri şiirle harmanlayarak bir dinleti akşamı gerçekleştirdi. Bazen duygulanan misafirler, 50 yıl anılarıyla bazen de kahkahalarla güldüler.

Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Muavin Konsolos Aslin Savran, PvdA Milletvekili Selçuk Öztürk, Charlois Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Erdal, belediye meclis üyeleri, federasyon ve dernek yöneticileri ile çok sayıda şiir sevdalısının katıldığı programda Yavuz Nüfel, yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalarak unutulmaz bir gece yaşattı.

ŞİİR OKUYAN BİR MEDDAH YADA ÖYKÜLER ANLATAN BİR ŞAİRİM

Şair-Yazar Yavuz Nüfel, "Şiirlerim 4 bölümden oluşuyor. Ölümü anlatıyorum. Hiçliği anlatıyorum. Hollanda'ya göçün 50.yılında 1964'lerden bu yana göç destanını anlatıyorum. İnsanlarımızın, yaşadıklarını, beklentilerini anlatıyorum. İnsanlar benim şiirlerimde kendilerini buluyorlar. Şiir okuyan bir meddah ya da öyküler anlatan bir şairim." diye konuştu.

"İNSANLAR BENİM ŞİİRLERİMDE KENDİLERİNİ BULUYORLAR"

Yavuz Nüfel, şimdiye kadar yayınlanmış 'Yatsıda Sönmeyen Mum Işığında', 'Şiirmatik', 'Lalezarda Deli Var', '40 Yıl 40 İnsan 40 Öykü', 'Zer mi Hiç mi?' adlı şiir, belgesel ve anılardan oluşan kitapları ile hem Avrupa’da hem de Türkiye’de on binlerce kişiye ulaştı. Nüfel’in üç yıl önce kendi şiirlerini seslendirdiği 'Hiç' adlı bir şiir albümü bulunuyor. Sıra dışı, fırtınalı yaşamı ve şiirleri ile bilinen Yavuz Nufel’in dinletisi için giriş biletleri de sıra dışı oldu. Gösteriye gelenlere giriş bileti yerine Yavuz Nufel’in bir kitabı verildi.

Nüfel’in programının ardından konuklardan Yusuf Özturk kendisine ait bir şiir ile sahne alırken, Ercan Uyrum da askerlikte yaşadığı bir olayı şiirsel bir dille anlattı. Hollanda’nın tanınmış resim sanatçılarından Latife Uğur da, resim sergisi gerçekleştirdi ve 50 yıllık göçü kısa bir biyografi olarak sundu.

Program bitiminde içeriye giremeyip dışarıda kalanlar da usta şairi ayakta alkışlayarak kutladılar. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri