Hollandalı Anne Çarşaf Giyip Suriye’ye Gitti Ve Kızını Kurtardı

Hollanda Ordusu’ndaki görevini bırakarak IŞİD’e katılan Türk asıllı Ömer Yılmaz’la evlenmek için Suriye’ye giden genç kızı annesi kurtardı.Şubat ayında Hollanda’yı terk eden ve sosyal medya üzerinde tanıştığı Ömer Yılmaz’la...

Hollanda Ordusu’ndaki görevini bırakarak IŞİD’e katılan Türk asıllı Ömer Yılmaz’la evlenmek için Suriye’ye giden genç kızı annesi kurtardı.

Şubat ayında Hollanda’yı terk eden ve sosyal medya üzerinde tanıştığı Ömer Yılmaz’la evlenen 19 yaşındaki kız Ayşe adını aldı. Hollanda televizyonuna konuşan anne Monique’e göre, Ömer Yılmaz’ı bir tür Robin Hood olarak gören Ayşe, ona âşık olmuştu. Hollanda polisi, Ayşe’nin Suriye’ye gideceğini öğrenince pasaportuna el koydu. Fakat Ayşe, kimlik kartını kullanarak Türkiye üzerinden Suriye’ye ulaştı.

Ayşe, Ömer Yılmaz’la kısa süren evliliğinin ardından dul kaldı. BBC’ye konuşan Ömer Yılmaz, “Yürümedi ve ayrıldık. Kendi yolumuza gittik.” dedi.

Monique kızını Hollanda’ya geri getirmek için Ekim ayı sonunda Türkiye’ye gitti fakat sınırı geçmeyi başaramadı. Geçtiğimiz hafta kızının yardım çağrısı üzerine bir deneme daha yapan anne, çarşaf giyerek IŞİD’in merkezi konumundaki Rakka’ya gitti. Kızını buldu ve Türkiye’ye getirdi.

Ayşe’nin pasaportu olmadığı için anne-kızın sınırda bekletildiği, birkaç gün içinde Hollanda’ya dönmelerinin beklendiği belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri