Hollanda'da Sağlık Sektöründe 25 Bin Kişi İşsiz Kaldı

Hollanda hükümetinin geçen yıl yürürlüğe koyduğu yeni sağlık politikası ile birlikte son bir yıl içerisinde sektörde binlerce kişi işinden oldu. Hollanda İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (FNV) yaptığı açıklamaya göre 2013 yılındaki...

Hollanda hükümetinin geçen yıl yürürlüğe koyduğu yeni sağlık politikası ile birlikte son bir yıl içerisinde sektörde binlerce kişi işinden oldu. Hollanda İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (FNV) yaptığı açıklamaya göre 2013 yılındaki sağlık politikasında yapılan değişiklikle, 25 bin kişi işini kaybederken, 10 bin kişinin ise kontratı uzatılmadı. FNV, bu durumun daha bir başlangıç olduğunu ve sektörde işsizlik oranının çok daha artabileceği uyarısında bulundu.

FNV başkanı Ton Heerts, "İşten çıkarılmalar sona gelmedi. Her hafta daha fazla sayıda alarm verici mesajlar alıyoruz.” ifadelerini kullandı. 2 hafta önce Çarinova adında evde sağlık hizmetleri veren bir kurum, bin kişiyi işten çıkarmak zorunda kalmıştı.

Hükümeti bu işten çıkarma fırtınasını sonlandırması için biran önce önlem almaya çağıran Heerts, “Hem bakıma ihtiyacı olan insanlar, hem de bu sektörde çalışanlar için, hükümet acilen bu duruma el atmalı.” dedi.

Hükümetin uygulamaya konulan yeni sağlık politikası yüzünden, 2013 ve 2015 yılları arasında 26 bin 800 kişinin işsiz kalacağını tahmin ediliyordu. Ancak sendikalar tarafından yapılan açıklama, bu sayının 40 bini aşacağı yönünde oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri