Hollanda’da Kurban Bayramı Coşkusu Türkiye'yi Aratmadı

Hollanda’daki Kurban Bayramı coşkusu Türkiye'yi aratmadı. Hollandalı Türkler büyük bir coşku ile Kurban Bayramı sabahında bütün camileri sabahın erken saatlerinden itibaren doldurarak Kurban Bayram namazını eda ettiHollandalı Türkler, başkent Amsterdam'd.

Hollanda’daki Kurban Bayramı coşkusu Türkiye'yi aratmadı. Hollandalı Türkler büyük bir coşku ile Kurban Bayramı sabahında bütün camileri sabahın erken saatlerinden itibaren doldurarak Kurban Bayram namazını eda etti

Hollandalı Türkler, başkent Amsterdam'da Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii'ni sabahın erken saatinden itibaren doldurdu. Camii imamı Osman Fedayi bayramın öneminden bahsetti. Cemaatin çokluğu sebebi ile imam sık sık hutbeyi keserek safların sıklaştırılmasını istedi. Cami dolunca yüzlerce kişi soğuk havaya rağmen namazı dışarıda eda etti. Bayramı dolayısıyla Müslüman öğrencilere ise bir gün izin verildi.

İmam Osman Fedayi,Hollanda'da bayram havasının Türkiye'yi aratmadığını söyledi. Fedayi "İlk zamanlar burada bayramlar biraz buruk geçiyormuş. Nedeni de camilerin yetersiz olması. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki vatandaşlarımız Hollanda'yı da vatan haline getirdiler. Neredeyse her mahallede camilerimiz var. Camiler dolup taşıyor. Kurbanlarımızı rahatça kesebiliyoruz. Hollanda'da camiler konusunda hiç bir sıkıntı yok." dedi.

Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Başkanı Ergül Yaman da bayramın Hollanda'da yaşayan tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Lahey Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, Jurban Bayramı mesajında birlik ve beraberlik üzerine durdu. Ünver Hollanda’da Müslümanlar olarak bizler kurban etlerimizden muhtaçlara sunarken, aynı zamanda dini, milliyeti ve rengi ne olursa olsun komşularımıza da ikramda bulunmalı, bu vesileyle hal ve hatırlarını sormalı, onlara iyilik ve huzur dilemeliyiz." dedi.

Avrupa’da kurban ibadeti ile bayramın farklı anlam ve önemi olduğunu anlatan Prof. Dr. Mustafa Ünver, şunları söyledi."Özellikle paylaşma duygusunun azaldığı, yalnızlıkların arttığı, çoğunlukla kalplerin huzura eremediği Avrupa’da Müslümanların kurban ibadeti ve bayramı tüm insanlık için ayrı bir anlam ve öneme sahiptir." ifadelerine yer verdi.

HOLLANDA'DA ARTIK YERLEŞİK HALE GELDİK

Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu (İOT) Başkanı Emre Ünver, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında Türkiye ile Hollanda arasında 1964 yılında karşılıklı göç anlaşması imzalanmasının üzerinden 50 yıl geçtiğine işaret etti. Ünver, "Geride kalan yarım asırlık süre içinde artık Hollanda’ya kök salmış, bu toplumun yerleşik unsurları haline gelmiş bulunuyoruz. Burada Hollandalılar ve diğer ülkelerden gelenler ile yakın ilişkiler kuruyor, bir çok konuda ortak hareket ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu bayram günlerinin de, hem kendi toplumumuz içinde, hem de diğer toplumsal kesimlerle dostluk, dayanışma ve yardımlaşma duygularının gelişmesine vesile olmasını diliyoruz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri