Hollanda'da İlk 'Misafir İşçi Anıtı' Açıldı

Hollanda'ya gelen birinci kuşak misafir işçilere için saygı amacıyla Rotterdam şehrind 'Misafir İşçi Anıtı' dikildi.

Hollanda'ya gelen birinci kuşak misafir işçilere için saygı amacıyla Rotterdam şehrind 'Misafir İşçi Anıtı' dikildi.

Rotterdam'da genelde Türk ve yabancıların ağırlıkla yaşadığı Afrikaanderplein Meydanı'na dikilen 'Misafir İşçi Anıtı' açılış törenine, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Emine Bozkurt ile Türk kökenli siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Uğur Doğan, göçmenlerin ülkeye yaptığı katkıları simgeleyen dev bir anıtın açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Doğan "Türkler ile birlikte diğer Hollanda toplumunu oluşturan, diğer milletlerinde temsilcilerin burada bir arada olması, çok güzel ve çok mutluluk verici. Burada yaşayan herkes Hollanda vatandaşı. Artık yerleşik hayatın ilk meyveleri bunlar." dedi.

Hollandalı AP Milletvekili Emine Bozkurt, Hollanda'ya farklı ülkelerden gelen ilk misafir işçilerin çok çalışarak ülkeye faydalı işler yaptığını belirterek, "Hollanda tarihinin bir parçası oldular. 50 yıl sonra bu anıtın açılmasıyla onlara teşekkür edilmiş olundu." diye konuştu.

İşçi Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, gelecek yıl Hollanda'ya göçün 50. yılını kutlayacaklarını belirterek, "Artık misafir işçilik havasından kurtulup artık ev sahibi olmanın zamanı geldi diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Anıtın hayata geçirilmesinde aktif rol oynayan Rotterdam Merkez Meclis Üyesi Zeki Baran ise 2014 yılında göçün 50. yılına girileceğini ve misafirlik döneminin geride kalacağını söyledi. Zeki Baran, "Bu günden itibaren ev sahibiyiz. Misafir isçilerin Hollanda'ya yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederken onların çocukları ve torunlarının bu ülkenin bir parçası olduğunu ve bu ülkenin onlarında ülkesi olduğunu söylemek istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri