Hollanda'da Demokrat 66 Partisi Yükselişte

Hollanda'da Demokrat 66 Partisi (D66) kamuoyu yoklamalarında yükselişini sürdürüyor. Bugün ülke genelinde bir seçim olsa D66 partisi 23 sandalye çıkartacak seviyede.

Hollanda'da Demokrat 66 Partisi (D66) kamuoyu yoklamalarında yükselişini sürdürüyor. Bugün ülke genelinde bir seçim olsa D66 partisi 23 sandalye çıkartacak seviyede.

Seçim araştırma merkezleri, Maurice Hond ve TNS Nipo'nun kamuoyu yoklamalarında, Demokrat 66 Partisi'ne Hollanda halkının ilgisinin arttığı görüldü. Alexander Pechtold başkanlığındaki D66 partisi, Temsilciler Meclisi'nde halen 11 sandalye ile temsil ediliyor. Çıkan kamuoyu yoklamalarına göre D66, Temsilciler Meclisi'nde 23 sandalyeye sahip olabilir.

KAMUOYU ARAŞTIRMALARINA GÖRE HOLLANDA MECLİSİNDE BULUNAN DİĞER PARTİLERİN DURUMU

İslam karşıtı söylemleri ile öne çıkan Geert Wilders'in PVV Partisi'nin mecliste şuan 15 sandalyesi bulunuyor. Komuoyu yoklamalarının sonucuna göre ise PVV sandalye sayısı 30 sandalye çıkıyor.

Koalisyon hükümeti ortaklarından Başbakan Mark Rutte liderliğindeki Liberal Parti (VVD) ise halen mecliste 40 sandalye ile temsil edilirken, bugün seçim olsa ancak 20 sandalye çıkartabiliyor.

Koalisyonun diğer ortaklarından Diederik Samsom İşçi Partisi (PvdA) ise 38 sandalyesi var ve sonuçlara göre PvdA partisi de ancak 14 sandalye çıkartabiliyor.

Sosyalist Parti (SP) mecliste 15 sandalye’ye sahip. SP sandalye sayısını 24’ yükseltmeyi başarıyor. Yeşil Sol (GL) mecliste 4 sandalye ile temsil edilirken, bugün seçim olsa onlar da 6 sandalye çıkartıyor.

Hristiyan Demokratlar (CDA) partisi ise ancak 13 sandalye çıkartabiliyor. Diğer partilerden Hristiyan Birlik (CU) 7 sandalye, SGP ve PvdD ise ancak 3 sandalye çıkarabiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri