Hollanda Uçak Kazasında Ölenleri Andı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, Malezya Havayolları’nın 17 Temmuz’da Ukrayna’da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatını kaybeden 196 vatandaş için “Ulusal Anma Töreni” düzenledi.Amsterdam’daki RAI Kongre ve Fuar Merkezi’nde...

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, Malezya Havayolları’nın 17 Temmuz’da Ukrayna’da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatını kaybeden 196 vatandaş için “Ulusal Anma Töreni” düzenledi.

Amsterdam’daki RAI Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen anma programına Hollanda Kralı Willem Alexander, Kraliçe Maxima, Prenses Beatrix, Başbakan Mark Rutte, siyasi parti liderleri, bakanlar, milletvekilleri ve ölenlerin yakınlarıyla, kazada hayatını kaybeden diğer ülkelerin Lahey'deki büyükelçilerinden oluşan bin 600 kişi katıldı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Program öncesinde MH17 uçağında hayatını kaybeden 298 yolcu için RAİ Kongre Merkezi salonunda mumlar yakıldı. Kral Willem Alexander, Kraliçe Maxima ve Başbakan Mark Rutte ölenlerin isimlerinin bulunduğu duvara karanfil bıraktı. Ölenlerin anısına gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, Hollanda Milli Marşı söylendi. Tören kapsamında Hollanda'daki tüm devlet kurumlarında ve törenin yapıldığı Amsterdam RAİ'de Hollanda ve diğer ülke bayrakları yarıya indirildi.

"17 TEMMUZ'DA ANİ BİR ELVADA OLDU"

Törende konuşan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yakınlarını kaybeden Hollandalıların acılarının devam ettiğini ve ülkenin gösterdiği hassasiyetin ailelerce önemsendiğini ifade etti. Mark Rutte, kaza için "17 Temmuz'da ani bir 'elveda' oldu." ifadelerini kullandı. Başbakan Rutte, MH17 felaketi sonrasında yaşanan, birlik, beraberlik ve dayanışmaya dikkat çekti.

298 KİŞİDEN 196'SI HOLLANDALIYDI

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaptığı sırada, Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bir bölgede düşen uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Kazada ölenlerin 196’sının Hollanda, 42’sinin Malezya ve 27’sinin ise Avustralya vatandaşı olduğu açıklanmıştı. Hayatını kaybeden 231 kişinin cesedi Hollanda’ya getirilerek, teşhis için Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasına nakledilmişti.

Diğer kurbanların cesetlerine ise henüz ulaşılamadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri