Hollanda Patriot Füze Bataryaları Türk Kökenli Milletvekili Gezer'e Emanet

İşçi Partisi’nden (PvdA) yedek listeden meclise giren Türk kökenli Sultan Günal Gezer, Hollanda Savunma Bakanlığı bünyesindeki silahlı kuvvetler ve patriotlardan sorumlu milletvekili olarak görev yapıyor.

İşçi Partisi’nden (PvdA) yedek listeden meclise giren Türk kökenli Sultan Günal Gezer, Hollanda Savunma Bakanlığı bünyesindeki silahlı kuvvetler ve patriotlardan sorumlu milletvekili olarak görev yapıyor.

TÜRKİYE'YE ASKERLERİN DEĞİŞİM TÖRENİNE GİTTİK

Yaklaşık 10 ay önce meclisteki tartışmalarda patriotların Türkiye'ye gönderilmesinde aktif rol oynayan milletvekili Gezer, her üç ayda bir Adana'daki patriot bataryalarında görevli Hollandalı askerlerin değişim töreninde bulunduğunu söyledi. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulanan Gezer, "Adana'daki patriot füze bataryalarında bulunan askerleri ziyaret ettik. Orada bataryaları koruyan 200 askerin günübirlik değişim töreninde bulunduk. Bu ziyaretimize meclis savunma komisyonuna üye partilerin delegeleri ile gittik." dedi.

HOLLANDALI ASKERLERİN TÜRKİYE HAKKINDA DÜŞÜNCELRİ OLUMLU

Milletvekili Günal Gezer, Suriye'den olası füze saldırılarına yönelik Adana incirlik üssüne konuşlandırılan Hollanda patriotlarında görevli Hollandalı askerlerin, Türkiye hakkındaki düşüncelerinin çok olumlu olduğunu söyledi. Gezer, "Özellikle Türk askerler ile çalışmalarından son derece olumlu fikirde olduklarını söylediler. O yöredeki Türk otoriteleri ile yapılan işbirliğinden oldukça memnunlar. Her şeyin çok hızlı ve kısa sürede ayarlandığından bahsettiler. Zaten Hollandalı askerler orada belli bir amaç ile oradalar. Maksat bizim halkımızı, Türk halkını, Adana halkını korumak amaçlı oradalar." şeklinde konuştu.

HER ASKER GÖREV BİLİNCİ İLE HAREKET EDİYOR

Hollandalı her askerin önemli bir hassasiyet bilinci ile görevlerini iyi yapmaya çalıştıklarını söyleyen Gezer, "Önemli bir görevin farkındalar. Oradaki her askerle görüştük. Herkeste çok büyük bir memnuniyet var. Adana'da 3 Hollanda Patriot füze bataryası bulunuyor. Bunları idare eden 200 asker bulunuyor. Bunlar 3'er aylık süre ile Hollanda'dan gidiyorlar. Geçen hafta içerisinde son askeri birlikler gitti. Çünkü 2014 Ocak ayında meclis tarafından verilen Hollandalı askerlerin süresi doluyor. Patriot füze bataryaları tekrar Hollanda'ya getirilecek." ifadelerini kullandı.

HOLLANDALI TÜRK GENÇLERİN ASKERİYEDE GÖREV ALMALARI KARİYERLERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Hollanda Savunma Bakanlığı’nda görevli bir milletvekili olarak ülkede bulunan Hollandalı Türk gençlerini silahlı kuvvetlerde görev almaya çağıran Günal Gezer, "Hollanda ordusunda Türk kökenli asker sayısı gerçekten çok az. Askeriye gerçekten son derece önemli. Özellikle içinde yaşadığımız şu dönemde. Sadece savaşmak ile değil, askerlerin çok önemli görevleri var. Mesela Afganistan'da bunu görüyoruz. Orada ki toplumu kalkındırıp daha ileri bir yere getirebilmek. Mesela oradaki yerel polisleri eğitiyorlar. Yerel askerleri eğitiyorlar. Ufku geniş olan Hollandalı Türk gençlerimizin sadece günlük yaşamı ile değil, dünyanın sorunları ile ilgileniyorlar ise kesinlikle askeriyeye ilgi göstersinler. Çok onurlu ve güzel bir görev. Onun içindir ki iyi bir iş ve kariyer için askeriye onlar için bulunmaz fırsat."dedi.

Hollanda'da Savunma Bakanının ilk defa bir bayan olduğunu söyleyen Sultan Günal Gezer, "Aslında bu durum Hollanda Temsilciler Meclisine farklı bir hava verdi. Ben de yabancı kökenli bir milletvekili olarak silahlı kuvvetlerde görev alarak bir ilke imza atmış oldum. Şu anda bu alanda iyi bir şekilde görevimi ifa etmeye çalışıyorum. Her zaman Hollanda'nın menfaati için çaba sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sultan Günal Gezer Kimdir?

1 Mayıs 1961 Antakya doğumlu olan Gezer, işçi bir Türk ailesinin kızı olarak Hollanda'ya geldi.

2006-2012 yılları arasında Hollanda Uden belediye başkan yardımcılığı görevini üstlenen Gezer, 12 Eylül 2012 tarihinden itibaren Hollanda İşçi Partisi Milletvekili ve savunma komisyonunda silahlı kuvvetlerden sorumlu milletvekili olarak görev yapıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri