'Hocamızın izindeyiz'

SP Selçuklu İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen 'Neden Milli Görüş' konulu konferansta konuşan Abdullah Sevim, "Milli Görüş hareketi, her alanda Müslüman'ca yaşayabilme hareketidir

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen 'Neden Milli Görüş' konulu konferans önceki akşam Binkonut Oval Çarşı Paşabağ Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Abdullah Sevim'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta SP GİK Üyesi Zülfikar Gazi ile Selçuklu İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Derbentli'nin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan SP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, Milli Görüş hareketinin normal bir hareket olmadığını ifade ederek, "Milli Görüş'ü, Milli Görüş hareketinin içeriğini, savunduğu şeyleri halkımıza daha iyi anlatmak için bu programları düzenliyoruz" dedi.

TÜM PARTİLER BİR YANA, SAADET BİR YANA

Saadet Partisi'ni diğer bütün partilerden ayıran temel özelliklerinin olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan SP GİK Üyesi İlahiyatçı Dr. Abdullah Sevim ise, "Tüm partilerin bir programı vardır. Hepsinin amacı insanlığa huzur getirmektir. Savundukları değerler doğrultusunda bu amaca ulaşmaya çalışır. Lakin Saadet Partisi bu noktada diğer bütün partilerden ayrılır. Biz İslam'a uygun bir program ile inşallah insanlığa hem dünya hayatında hem de ebedi hayatta saadet ve mutluluklar getirecek olan formülü sunuyoruz" diye konuştu. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kendilerine bıraktığı en büyük mirasın Milli Görüş hareketi olduğunu vurgulayan Abdullah Sevim, "Hocamız bize bir yol çizdi. Milli Görüş Hareketi, sıradan bir politik hareket değildir. Milli Görüş, 'ben Müslüman'ım' diyen insanların Müslüman'ca yaşamasını sağlamak isteyen programın adıdır. Erbakan Hocamız bize çizdiği yolda 3 hedef ortaya koymuştu. Birincisi yaşanabilir bir Türkiye, ikincisi yeniden büyük Türkiye ve sonunda da yeni bir dünya düzeni. Bunları sağlamak bizim üzerimize namaz gibi, oruç gibi farzdır. Allah, benim karşıma Müslüman olarak gelin diyor. Müslüman olarak ölmek üzerimize farz kılınıyor. Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Müslüman olarak ölmek için Müslüman olarak yaşamalısınız. Bütün hareketlerimiz Müslüman'ca olmalıdır. Devletimizi de Müslümanlığa uygun olarak kurup yönetmeliyiz" diye konuştu.

İnsanın bir işi yapmadan önce tasarladığını, bu tasarıyı karara, kararını da eyleme dönüştürdüğünü belirten SP GİK Üyesi Dr. Abdullah Sevim, "İnsanlar ancak uykuda ve sarhoşken düşünmeden hareket ederler. Bu nedenle düşünmek, Müslüman'ca düşünmek, Müslüman'ca düşünebilmek için de Müslümanlığı bilmek zorundayız. Bugün imam hatipler ve yüksek İslam enstitüleri budandı. örgün eğitim kurumlarında verilen dini eğitimle Müslümanlığı öğrenmek mümkün değildir. Okullarda verilen din dersleri tamamıyla rezalettir. bizim yapmamız gereken, sayısız hadis, tefsir, fıkıh kitaplarımız var, bunları okuyarak ayet ve hadislerin ne anlama geldiğini öğrenmektir. bu alanda kendisini geliştirmiş olan insanlara başvurmalıyız. Müslümanlığı öğrenmemek için hiçbir mazeretimiz yok. Biz de teşkilat olarak Asr-ı Saadet dersleri ile bir çalışma başlattık. Beşikten mezara kadar ilim arayın diyor Hz. Peygamber. Bizde aslolan örgün değil, yaygın eğitimdir. Çünkü insan yaşayarak öğrenir" dedi.

Konferansın ardından sanatçı Ammar Acarlıoğlu tarafından konser verildi.

RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri