Hocacihan İlkokulu ecdadın izinde

Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulu, 12 Mart “İstiklal Marşı’nın Kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” ve 18 Mart “Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” dolayısıyla düzenlenen bir haftalık etkinlikler ile Öğrenci-Veli-Okul kaynaşmasının en güzel örneklerini v

Ecdada saygı haftası hakkında bilgi veren Hocacihan Hüseyin yıldız İlkokulu Müdürü Durali Gögüş, “Okul olarak12 Mart “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinliklerinde çeşitli yarışmalar düzenleyerek “İstiklal Marşı’nı En İyi Okuyan” öğrenciler belirlendi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler, parodi ve drama şeklinde öğrenciler tarafından velilere ve okul öğrencilerine sergilendi. 18 Mart “Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” dolayısıyla düzenlenen törende ise okulumuz çevresinde “ecdada saygı” yürüyüşü gerçekleştirerek velilerimiz ve halkımızla birlikte günün övünç ve gururunu okul olarak yaşadık” dedi.

Program Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayıp veli ve öğretmenler tarafından okunan hatimler, Ecdadın Ruhuna gönderildi. Bir nebze o günleri anlamaları açısından öğrencilere yağlı buğday çorbası servis edilerek ecdat yâd edildi. Son olarak veli ve öğrencilerimize şair ve yazar Mehmet Yaşar GENÇ tarafından kaleme alınan “Çanakkale Ruhuyla Yeniden Dirilmek” adlı oratoryo, 50 kişilik öğrenci gurubuyla sergilendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri