Hoca örnek bir liderdi

Erbakan Hoca'yı en iyi anlayan şehrin Konya olduğunu belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ, “Erbakan Hoca örnek bir liderdi. Dünya saadeti için çalıştı” dedi

Milli Görüşçü Kuruluşlar Organizasyonu (MİLKO) tarafından merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan anısına “İslam Birliği ve Yeni Bir Dünya” konulu konferans gerçekleştirildi. Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER), Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER), Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), Cansuyu Derneği ve Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından organize edilen konferansa yoğun katılım oldu. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci-Yazar Mustafa Kurdaş, çok sayıda parti üyesi ve vatandaş katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından merhum Erbakan hocanın anısına hazırlanan sinevizyon gösterisi yapıldı. Programın açılış konuşmasını ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın yaptı. Aydın, hak ile batılı ayırmayı Erbakan hoca sayesinde öğrendiklerini belirtti. Siyonizme kimlerin ve nasıl hizmet ettiklerini de merhum Erbakan hocadan öğrendiklerini ifade eden Aydın, “Bize çoğu şeyi merhum Erbakan öğretti. Cihat, insanlığın saadeti için yapılır. Hocamız yeni dünya planını kurdu. Kurulan bu projenin hedefine ulaşması için Milli Görüşçüler olarak mücadelemizi daha çok artıracağız” şeklinde konuştu.

ERBAKAN HOCA  İTTİFAK YANLISIYDI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ da, “Erbakan hocayı en iyi anlayan şehir Konya” dedi. Akdağ, Erbakan hocanın çok muazzam teşhisçi ve tedavi uygulayıcı olduğunu ifade etti. Erbakan hocanın yaşanan meseleleri çok iyi yorumladığını söyleyen Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erbakan, dünyanın anatomisini en iyi bilen liderdi. Bunu biz milli görüşçülere de aktardı. Hoca yapacaklarını iyilik ile yaptı, gitti. İnsanlık şuan çok büyük bir elem içerisinde. Bizlerin daha çok çalışması gerekiyor. Hiçbir Müslüman ülke tehlikeyi tek başına yenemez. Bunun için büyük bir birliktelik gerekiyor. Ama bununla yetinmekte bizler için yeterli değil. Bizler Müslüman olmayan mazlumların da sesi olmalıyız. Erbakan hoca ihvanlar, Ehli sünnet ve Milli Görüşçüler ile bağları sağlamlaştırdı. Erbakan hocanın söylediği hiçbir söz askıda kalmadı. İslam nesillerinin aydınlanması için durmadan çalıştı. Araplar ile Türklerin arasını bozmaya çalışanlar ile mücadele etti. Her iki tarafa da olayın aslının böyle olmadığını anlattı. İnsanlığa itilaftan çok ittifak çağrılarında bulundu. Bizlere İslam dünyası ile yakın ilişkiler kurmamız gerektiğini öğretirken, bir yandan da batı ile aramızda mesafe olmasını önerdi. Çok büyük işler başaran Erbakan hoca, Türkiye'yi 'İslam Konferansı Örgütüne' üye yaptı. İslam ülkeleri ile ticareti, kültürel alışverişi en üst seviyeye çıkarma gayretinde oldu. Ve herşeyden önemli en zor zamanda D-8'i kurdu. D-8'i kurduğu ülkenin yöneticileri halkına karşı çok zalimdi. Bunları anlaşma için imza atmaya ikna etti. Bunun yanı sıra Türkiye, 28 Şubat gibi hararetli iç çekişmelerin yaşandığı zamanlarını yaşıyordu. Kısacası Erbakan hoca işin edebiyatından çok matematiğini yaptı.”

HOCA MECLİSLERDE HAKKI HAYKIRDI

Konferansa katılan Gazeteci-Yazar Mustafa Kurdaş ise, Erbakan hoca ve çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurdaş, rahmetli Erbakan hocanın çok yönlü bir insan olduğunu söyleyerek, “Erbakan hocamızı anlamak için büyük bir gayret sarf etmeliyiz. Hocamız gençlik yıllarında bile şuurlu bir tavırla hak ile batıl arasındaki amansız mücadelenin içindeydi. O, davasını omzuna almış ve hep istikamet üzerine yürümüştür.  Siyonizm ile mücadele ederken, İslam birliğini kuran hocamız sağına ve soluna bakmadan mücadelesine devam etti. Her insanın hayalinde bir dünyası vardır. Erbakan'ın dünyası ise İslam birliğiydi. Siyaseti nefsi için yapmadı. Onun her harekatı, düşüncesi Kur'an ve sünnete dayalıydı. Siyaset yaparken acımasız değildi. Siyasete şefkatini ve merhametini taşımıştı. Türkiye'ye güven aşılamıştı. Erbakan hoca hiçbir zaman makam sevdası peşinde olmadı. Makamın gücünü İslam birliği kurmanın ön şartı olarak görmedi. Siyaseti güçlü bir milli görüş temeli ile yapan hocamız Türkiye devletinin öncü olmasını istedi. Öncü olurken Türkiye'yi modern bir ülke değil, lider bir ülke olarak andı. Türkiye'de yapılan tüm hamleler şüphesiz İslam ülkelerini de etkiliyor. Milli görüş sadece Türkiye'de değil dünya genelinde de güçlü etkilere sahip oldu. O, sadece İslam ülkelerinin değil, Kur'anın emrettiği gibi bütün dünyanın saadetini istedi. Erbakan hocayı lider yapan bir özelliği de buydu. Erbakan şartlara değil, şartlar Erbakan'a teslim oldu” cümlelerini kullandı. Program daha sonra katılımcılara hediye edilen plaketler ile son buldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri