Hleb'ten çok zarar ettik!

Torku Konyaspor başkanı Ahmet Şan, Kanal 42'de çıktığı spor programında Hleb konusunda önemli bir itirafta bulunarak, “Hleb'i gönderme konusunda maddi kaybımız büyük oldu” dedi

Torku Konyaspor başkanı Ahmet Şan, Kanal 42'de yeşil beyazlı kulüple ilgi gündeme dair soruları cevapları ve özellikle de bazı konularda itiraflarda bulundu. Şan, teknik direktör Aykut Kocaman'ın takımda istemediği  Belaruslu futbolcu Hleb'in gönderilmesi ile birlikte kulübün büyük bir maddi kayıp yaşadığını söyledi. Aykut Kocaman'la yeni sezonda da birlikte çalışacaklarını söyleyen Şan, güçlü blir kadro kurmanın heyecanı ile çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.s

ANADOLU KULÜPLERİ ÇİLEK FAZLA

Aykut Kocaman’ın gelişiyle bütçemize aşılmadı. Planlar dahilinde hareket ettik. Fakat yeni hocamızın futbol mantalitesine uymayan başta Hleb ve diğer birkaç sporcu oldu. Hleb konusunda maddi kaybımız büyük oldu. Eklemek gerekirse Marica’nın sakatlıklardan ve oynayamamasından dolayı  sıkıntılar yaşadık. İki yüksek maliyetli futbolcudan yararlanamadık. Bu da şunu gösteriyor, Anadolu kulüplerinde fazla çileklere yer vermeyeceksiniz. Bize çok iyi ders oldu. Örneğin Marica’nın menisküs sakatlığı çok can sıktı. Almanyada yırtğı dikme opreasyonu tutmadı, tekrardan ikinci tedavi görmek zorunda kaldı.

KALECİYİ BİZ ALDIK

Teknik direktörümüz Aykut Kocaman devre arasında orta saha ve kanat için futbolcu istedi, bizde Kenan ve Mahlangu’yu aldık.  Kaleci Belec’i yediği goller sonrası demorilize olduğunu düşünerek gönderdik, yerine kaleci Felguares’i aldık. Kaya’yı her zaman birinci kaleci olarak düşünmüştük. Fakat yaşadığı bir beyin travması ile sıkıntılar yaşadık. Tekrar sezon başı yaşadığığımız sıkıntılara düşmemek için Kaya’nın yanına yerli bir yedek kaleci almayı düşünüyoruz. Felguares’in devam eden 1 yıl daha sözleşmesi var, bu şekilde kale bölgesinde transferi noktalamayı düşünüyoruz.

MURAT ERDOĞAN'I BİZ İSTEDİK

Kulüp menejerimiz Seyit İçgül ile yollarımız ayrıldı.  Süper Lige yeni yükselen Kayserispor, Kayserili olan Seyit İçgül'e bizim teklif ettiğimizin 3 katı bir ücret teklif edince tercihini oradan yana kullandı.  Yönetim olarak bir arayış içine girdik ve Murat Erdoğan ismi üzerinde karar kıldık. Hocamıza da bu konuyu ilettik. Tıpkı sezon başında hocamıza Seyit İçgül ile çalışıp çalışamayacağını sorduğumuz gibi  tabi ki çalışırım cevabını aldık.  Aynı şekilde Murat Erdoğan içinde bu ifadeleri kullandık aynı cevabı aldık ve çok mutlu olduğunu belitti. Hocamız daha önce İstanbulspor ve Yeni Malatyaspor'da bir ara çalışma yaptıklarını biliyoruz. Şu konuya da açıklık getirelim Murat Erdoğan Kulübümüzde Sportif Direktör olarak görevlendirdik. Murat Erdoğan, bize direk olarak Aykut Kocaman’ın ekibi içinde çalışmalarını sürdüreceğini belirtti ve çalışmalarına başladı.

8-9 OYUNCU ALACAĞIZ

Yerli futbolcuların ücretleri hala çok yüksek. İç transferde  Ali Turan, Uğur İnceman, Kaya Tarakçı, Mehmet Uslu, Ömer Ali,Şahiner, Selim Ay, Vukoviç, Ali Çamdalı, Marica, Felguares, Kenan Özer, Volkan Fındıklı , Vedat Bora ve Torje ile de görüşmeler devam ediyor. Bunların bir kısmı el sıkıştık. Torje'nin kendisinden bize yardımcı olmasını istedik, tekrar kiralamayı düşünüyoruz. Kokoloviç ile yollarımız ayrılacak. Anadolu Selçukspor'dan hocamız isimleri net olmamakla birlikte Candemir Aktav ve Halil İbrahim Sönmez’i kamp süresinde görmek istiyor. Bu iki isim aramızda olacak. Ayrıca Konyaspor alt yapısında profesyonel olarak oynayan futbolcuları Anadolu Selçukspor’da değerlendirmek istiyoruz.

MENAJERLER KONUSU

Basında yer aldığı gibi ismi sürekli Konyaspor'la anılan menajer Alper hiçbir zaman kulübümüze futbolcu önermedi. Alın bunu demedi. Ne hikmetse Konya basınında bu yanlış algılandı. İzleme komitemiz izlediği takip ettiği futbolcuları kendisine biz iletiyoruz. Uluslar arası bir şirket olduğu için dünyada ulaşamayacağı futbolcu yoktur. Fiyat konusunda taleplerimiz doğrultusunda bize çok faydası oldu Kaleci itanjede indirim sağladı. Marica’ya fiyatında indirim yapması konusunda bir talebimiz oldu. Bu kadara yoğun bir eleştiri aldığımız içinde bu sezon itibariyle kendileri ile çalışmama kararı aldık.

HERKES SORUMLULUĞUNU BİLİYOR

Hocayla aramızda sıkıntı yok. Bazen görüş ayrılıkları olabiliyor, olması da doğal. Ya hocadan vazgeçeceksiniz ya da o futbolcudan ikisi bir arada olmuyor. Şartları zorluyorsun. Ortam geriliyor.   Kopma noktasına geliyor. Bir karar vermek durumunda kalıyorsun. Bir orta yol bulunuyor genelde. Hocamızın istemedikleri arasında Hlep vardı oda ayrıldı. Fakat bir diğer futbolcu kalmıştır mesala.  İsmini zikretmeyeyim şimdi. Şu da gitsin bu da gitsin denilen futbolcular oluyor, ama takımı o kadar  bozmayalım falan diyerek nazik şekilde söylüyoruz. Enine boyuna konuşarak karşılıklı çözüm üretiyoruz.

32 MİLYON BORCUMUZ VAR

Söylenildiği gibi 50 Milyon gibi bir borcumuz yok. Her yönetim kurulu toplantısında ilk maddeyi yöneticilere okurum borcumuz şu kadar diye, şuan ki kulübün borcu 32 Milyon liradır. Geçtiğimiz sezon harcamamız  54 Milyon lira oldu. Kapattığımız sezonda hiç borcumuzu ödeyemedik. 2014 Yılında Konyalı iş adamlarından ve diğer çevrelerden bağış alamadık. Hal böyle olunca borcu ödeyemedik.  Bir Allahın kulu açıp sormadı açmısınız açıkmısınız diye sormadılar. Bu konuda Büyükşehir Belediyemize Taraftarımıza teşekkür ederiz.  Yeni sezon için planladığımız bütçe geçtiğimiz sezon 50 Milyon olarak belirlemiştik fakat 54 Milyonu buldu. 2015/2016 Sezonu için bütçemizi 55 Milyon olarak planlıyoruz.

SELÇUK VE WEBO GÜNDEMİMİZDE YOK

Son günlerde gerek yerel gerekse ulusal basında yer alan Selçuk Şahin, Webo ve Musa Çağıran ile görüşmemiz olmadı. Kesinlikle bu isimleri düşünmüyoruz. Hocamız Aykut Kocaman ile iştişare yaparak hareket ediyoruz.  Konyasporlu futbolcularımıza şuan için bize direk gelen teklif yok. Selim Ay ve Ömer Ali Şahiner için menajerler sorduğunda 5 Milyon Euro dedim. Kulüpler  bize direk gelmedikleri için menajerler aracılığı  geldiğinden pek itibar etmiyorum gelirse de oturur konuşuruz. Bu arada yeri gelmişken şunu da söyleyeyim. Basındaki arkadaşlarımız ısrarla isim istiyor netleştirmediğimiz transferleri basında yer alması görüşmelerimizi tıkıyor. Elimizden kaçırdığımız oluyor. Bunun için izleme komitemiz haricinde kimseyle paylaşmıyoruz. Gerekiyorsa yönetim kurulumuz ile bile paylaşmıyoruz. Olurda basın bilgi sızar diye. 

AYKUT HOCA BİR YERE GİTMEZ

Ulusal basının bu konu üzerinde durması çok normal . Aykut Kocaman İle 1 Yılık sözleşmemiz var. Kaldı ki yeni sezon planlamasını birlikte yaptık. İki Hafta önce Aykut hocamız ile beraber  sayın Büyük Şehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek,  Sayın Valimiz Muammer Güler, İl başkanımız ile birlikte toplandık. Bu şehre kattığı değer bu değerinde katlayarak armasında tüm mülki amirlerimiz destek verdi.  Bu toplantı üzerine sebep ne olursa olsun. Yarı yolda bırakılmaması lazım.  Bu konu üzerinde hiç görüşme yapılmadı. Tek odaklandığımız sürekli görüştüğümüz konular, hocam şu geliyor bu gidiyor şeklinde oluyor.

İKİ HAFTA ÖNCE AYRILDIM

Kombassandaki görevimden ayrılalı iki hafta oldu. 2 haftadır Konyaspor’a zamanımı fazlasıyla ayırıyorum. Her ne kadar basındaki arkadaşlar aday olmadı demişler, zaten seçilememe bir durumumda yok.  Belirli bir misyonum vardı bunu tamamladığmı düşünerekten elhamdülillhah yüzümüzün akıyla holdingi belirli bir seviyeye getirdik. Kurumsallaşmayı tamamladık. Borsaya açtık. Kısacası güzel çalışmalar yaptık.  Daha yapılacak çok iş var bu işleride seçilecek arkadaşlar yapsın istedik.  Zaten adaylık sürecim vardı eğer olsaydı yine ayrılacaktım.

KONYASPOR UEFA GİTMEK İSTİYORMU?

Avrupada tecrübe edinmek istiyoruz.  Özel uçakla taraftarımızla, basınımızla avrupaya gitmek istiyoruz. Taraftar çok heyecanlı daha Beşiktaş maçı galibiyetiyle taraftarımız Kulu makasında başkanım napoliye deplasmana gidelim tezahüratları eşliğinde geldik. Yolda yürürken şengen vizemi hazırlıyorum diyenlerle karşılaşıyorum. 

GRUPLARIN YERLERİ DEĞİŞMEYECEK

Sezon ortası bu konuda bir görüşmemiz oldu. Yönetim ile yaptığımz görüşmeler sonucunda kombine biletlerin öncelikli hakları olduğundan Nalçacı grubunun orada yer alması mümkün değil. Kale arkası fiyatı ile Maraton tribün fiyatını da düşünürsek böyle bir durum mümkün değil. 

ANADOLU YÖNETİMİ DEVAM EDECEK

Genel Kurul alacak dediğiniz yönetim kurulundaki kişiler bizim kendi arkadaşlarımız mademki böyle karar alacaklar ozaman konyasporumu bırakacaklarmış o arkadaşlar. Dedi.

Federasyon nezlinde iki ayrı yönetim oluşturmamak adına aldığımız karar. Sadece Kupa maçında eşleşirsek Anadolu Seçukspor’u eleyeceklerini bildirdiler.  Aynı yönetim yola devam edecek. Takviye gibi bir görüşmemiz olmadı. Bizden önceki Yönetimden alacaklı olan futbolcularla görüşüldü. Alacakları oldukları ücretlerde indirim yapmalarını talep ettik.  Anadolu Selçukspor kulübümüzde teknik ekibe takviye yapacağız. İlk tercihimiz Konyalı bir hocadan yana olacak. Fakat şartlar göre bu dışarıdan da olabilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri