Hizmette kalite artıyor

Konya’da yapımı devam eden ve tamamlanan hastaneler, “Hizmet Kalite Standartları”na uygun inşa ediliyor. Dr. Küçükkendirci, “Bu sistem ile özellikle ilçelerimizdeki hastane kalitesini artırdık” dedi

Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında başlatılan ve 2009 yılında son şeklini alan özel, devlet ve üniversite hastanelerini kapsayan “Hizmet Kalite Standartları” Konya’daki hastanelerin büyük bir çoğunluğunda uygulanıyor. Standartla sahip olmayan hastaneler eksikliklerini kapatırken, yeni yapılan hastanelerde bu standartlar çerçevesinde inşa ediliyor.  Son yıllarda büyük önem arz eden “Hizmet Kalite Standartları” hakkında gazetemize bilgi veren Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci,  son yıllarda hastaneler üzerinde ciddi bir atılımın yapıldığına dikkat çekti.  Eski hastane binalarında fizik alanlarının dar olduğunu ve hastaların koğuşlarda yattığını ifade eden Küçükkendirci, “Hastalarımızı koğuşlarda yatırmak zorunda kalıyorduk. Son 5-6 yıldır ciddi çalışmalarımız oldu. Bilhassa Konya merkezde Bey Hekim Kampüsü’nün nitelikle bir hala dönüştürdük. Ardından Numune Hastanesi’nin yeni projesi ile Karatay Entegre Hastane’mizin faaliyete geçmesini bu şekilde yaptık. Bunların yanında büyük ilçelerimizden başlamak üzere Ereğli, Seydişehir ve Beyşehir’de  bu sistem üzerinde çalıştık. Akşehir’de bu sisteme bağlı yeni bir hastanemiz yapıldı. Ilgın ve Karapınar’ı yeni hastanelerimizle buluşturduk. Kadınhanı ve Sarayönü’nde bitirip şu anda aktif olarak kullandığımız hastanelerimiz var. Yunak’ta yeni hastanemize modüler bir inşa edildi. Buradaki amacımız ciddi manada ilçelerimizdeki hastane kalitesini ve hastanelik anlayışını artırabilmektir” dedi.


HASTA YAKINI DA UNUTULMUYOR
“Vatandaşlarımızın evinde bulamadığı konforu hastanelerimizde sunmaya çalışıyoruz” diyen Küçükkendirci açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bir hassa otelcilik hizmetleri olarak adlandırdığımız her odada bir veya 2 yataktan oluşan içerisinde televizyonu, buzdolabı, banyo ile tuvaleti olan ve yaşam alanları açısından insanları oldukça rahatlatabilecek bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Yine refakatçileri de düşünerek hasta yatağının yanında bir refakatçi koltuğu ve yatağı oluşturmaya çalıştık. Türkiye ve Konya’da refakatçilik mantığı çok önemli. Biz bunları düşünerek bu bağlamda fiziki şartlarımızı iyileştirmeye çalıştık. Bu mantık içerisinde yatak başına düşen alanı 150 metrekareye kadar çıkartma ihtimalimiz oldu. Tabi poliklinik hizmetleri, geniş bekleme salonları, raboratuvarlar ve görüntüleme merkezlerinin aktif olarak güzel olması için üst düzey uğraş verdik. Geniş acil servisler ve insanlarımızın orada rahatlıkla hastasını tedavi sırasında bekleyebileceği sosyal alanlar oluşturduk. Bu alanlarla birlikte kişilerin sıkıntılarını daha asgariye indirdiğimizi düşünüyoruz.”


GLOBAL BAKIŞ AÇISINI OLUŞTURUYORUZ
İlçe hastanelerine global bakış açısını entegre etmeye çalıştıklarını kaydeden Küçükkendirci, “Bize müracaat eden insanlara salt sağlık hizmeti verme yönünde değil de bununla birlikte hastanın yakınlarını da düşünerek global bir bakış açısını sağlıkta yaşamaya çalıştık. Bu bağlamda da bütün ilçelerimizde bu hastanecilik anlayışını gündeme alınması konusunda ciddi yatırımlar yaptık. Şu ana kadar yapılan yatırımlarla birlikte 2015-2016 yılındaki yatırımlarımızı bitirip ilçelerimize artık sıkıntısız hastaneler yapmış olacağız. Merkezdeki hastanelerimize de dolayısıyla ilçelerimizden gelen yoğunluğu azaltmış olacağız ki insanlarımız artık hem sağlık hizmetleri açısından hekimimiz, sağlık personelimiz, yardımcı sağlık personelimizle birlikte olmak üzere kendi ilçesinde evinin yakınında hizmetini alsın. Konya’ya ihtiyaç duyulduğu zaman sevk edildikten sonra Konya’ya gelerek hizmetini alsın. Bizim amacımız Konya’da aldığı hizmet kalitesini ilçesinde de verilmesidir” diye konuştu.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri