Hizmet Sektörüne Teşvik Geliyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni bir marka teşvik desteği üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni bir marka teşvik desteği üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Üzerinde çalışılan teşvik sisteminin hizmet sektörüne dönük olduğunu belirten Çağlayan, “Bu programı açıkladığımızda Türkiye’nin hizmet sektörüne önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bakan Çağlayan, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Toplantısonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Çağlayan, “TURQUALTY varken neden yeni bir marka çalışması başlattınız?” sorusuna şu cevebı verdi:

“TURQUALTY, sanayiye, üretime dönük firmalarımız için vermiş olduğumuz bir destek. Bu izne birkaç hizmet sektörünü de dahil ettik. Ancak geldiğimiz nokta da Türkiye’nin hizmet ticaretindeki gelişmelerini dikkate aldığımızda, bunun kendine münhasır bir başlık altında marka yapılması konusunda ihtiyaçtan ortaya çıktı. Yeni tasarladığımız destek, sadece hizmet ticaretine yönelik olacak. Hizmet sektöründe, dizi-film sektöründe, bilişim sektöründe…Zaten bunları destekliyoruz. Eğitim hakeza. Eğitim, gelecekte Türkiye’de döviz kazandırıcı hizmetlerde önemli bir yere koyuyoruz. Sağlık turizmini, Türkiye açısından önemli bir yere koyuyoruz. Türkiye’de ve bölgede uluslararası üne ve unvana sahip danışmanlık şirketlerimiz olsun, istiyoruz. Yine derecelendirme kuruluşlarının çıkmasını istiyoruz. Teknolojik gelişmeleri gerçekleştire ve hizmet sektörüne dönük iddialı bir destek. Ümit ediyorum ki; bu programı açıkladığımızda Türkiye’nin hizmet sektörüne önemli katkı sağlayacaktır.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri