Hizmet Hikayelerinden Oluşan ‘gri Güneş’ Çıktı

Birleşen Gönüller filmine ilham olan ‘Aşka Son Bakış’ romanının yazarı Niyazi Sanlı’nın hizmet erlerini anlatan hikaye kitabı Gri Güneş çıktı. Kitapta Türkiye’den çeşitli ülkelere gidenlerin hikayeleri anlatılıyor.Kaynak Yayınları’ndan...

Birleşen Gönüller filmine ilham olan ‘Aşka Son Bakış’ romanının yazarı Niyazi Sanlı’nın hizmet erlerini anlatan hikaye kitabı Gri Güneş çıktı. Kitapta Türkiye’den çeşitli ülkelere gidenlerin hikayeleri anlatılıyor.

Kaynak Yayınları’ndan çıkan kitapta üç hikaye bulunuyor. ‘Kelebek Etkisi’ isimli ilk hikâyede lise mezunu Galip’in hayatı üzerinden Endenozya’daki ilk Türk Okulu Pribadi School’un açılış hikayesi ve sırlı olaylar anlatılıyor. ‘Ubeyde’ isimli ikinci hikayede Hacı Muammer Türkyılmaz’ın Türkmenistan’da vefat eden ve oraya defnedilen Ubeyde’nin hayatı ve Hacı Muammer’in olaylar karşısındaki tutumu ve iç dünyası ele alınıyor. ‘Gri Güneş’ isimli üçüncü hikayede ise varlıklı bir aileye mensup olan Kadir’in Yakutistan’a gitme hikayesi yer alıyor. Babasının, kendi işinin başına geçmesi teklifi karşısında iç dünyasında yaşadığı çatışmalar ve samimiyet sorgulamalarının yanı sıra, üvey anne elinde büyüyen Kadir’in öz annesini bulma hikâyesi de anlatılıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri