"Hizmet etmeye talibiz"

Konya Baro Başkanlığının olağan Genel Kurulu Ekim 2018 ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Mevcut başkan Av. Mustafa Aladağ yeniden aday olduğunu açıklayarak; “ Yönetmeye değil, yine hizmet etmeye talibiz” dedi.

“Yönetmeye değil, hizmet etmeye talibiz” diyerek yola çıktığımız günden bu yana baromuzun da gönlümüzün kapısını da tüm meslektaşlarımıza açtık. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan , tebessümlerini bizlerden esirgemeyen tüm meslektaşlarımıza müteşekkirim. diyen Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, “Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiği bu ortamda 106 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Konya Barosu olarak bizler de 2018 yılının Ekim ayında gerçekleştirilecek olan baro seçimlerine doğru hızla ilerlemekteyiz. 2016 yılında yapılan baro seçimlerinde meslektaşlarımızın teveccühü ile baro başkanlığı görevi şahsıma tevdi edildiği andan itibaren yönetim kurulumuz başta olmak üzere tüm kurullarımızda meslek ve meslektaş odaklı, çözüm merkezli, demokratik ve katılımcı bir baro anlayışı ile hareket ederek hizmet etmenin haklı gururumu yaşadım” dedi. Aladağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından üstlendiğimiz bu önemli görevde her zaman hukukun üstünlüğünü ve adalete olan inancımızı vurguladık. 2016 seçimleri öncesinde meslektaşlarımıza birçok taahhütte bulunmuştuk. Hamdolsun ki verdiğimiz sözlerin neredeyse tamamını yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Hepsinden daha önemlisi de, baromuzun tüm organlarında, komisyonlarımızda ve staj eğitiminde yürütülen faaliyetlerde , demokratik teamülleri esas aldık, ve bu konuda önemli bir mesafe kat ettik. Bu süreç ülkemiz açısından da oldukça zor ve hassas bir dönem olmuştur. 16 Nisan 2017 referandumu ve 24 Haziran’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimleri sürecinde baromuz siyaset üstü pozisyonunu muhafaza etmiş ve ülkemizde zaman zaman gerginleşen siyasal iklimin meslektaşlarımıza sirayet etmemesi konusunda azami hassasiyet göstermiştir.

Yine bu dönem İstinaf sisteminin hukukumuza fiilen de girdiği bir dönem olarak oldukça önemlidir. İstinaf kanun yolu sisteminin meslektaşlarımıza en doğru şekilde ulaşmasını teminen yürüttüğümüz faaliyetlerin etkili olması bizler açısından sevindiricidir. Aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz girişimlerin de katkısıyla Konya’da Bölge Adliye Mahkemesi açılması konusundaki memnuniyetimizi siz değerli meslektaşlarımızla paylaşmaktan onur duyuyorum. Bizler için aslolan siyasi görüşü ne olursa olsun, hukukun üstünlüğüne inanan, hukuk devleti ilkesini benimseyen, adaleti devletin temel değeri olarak gören, ülkesine ve devletine bağlı avukatlar olarak baromuzu bir adım daha öteye taşımaktır. Bunu da başarabildiğimiz kanaatindeyim. Bu süreç içerisinde istemeden de olsa kırdığımız üzdüğümüz dostlarımız olmuştur. Onların da affına sığınıyorum.  Baromuz seçilmiş kurul üyelerine ve ayrıca baromuz faaliyetlerinde görev alan tüm meslektaşlarıma , emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yönetim kurulu üyelerimiz ve meslektaşlarım ile yapmış olduğum istişareler neticesinde 2018 yılı Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Konya Barosu seçimlerinde Konya Barosu Başkan Adayı olduğumu hem meslektaşlarımıza hem de kamuoyuna belirtmek istiyorum. 2018 yılı Baro seçimlerimizin baromuza, mesleğimize, meslektaşlarımıza ve hukuk camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyor, aday olacak meslektaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri