Hızlı Tren’de sona doğru

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, Hızlı Tren ilgili yaptığı açıklamada deneme seferlerine söz verildiği gibi Aralık ayı içerisinde başlanacağını söyledi
AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı gazetemize yaptığı açıklamada Hızlı Tren çalışmalarını değerlendirdi. Hızlı Tren projesinin Konya için en önemli yatırımlardan birisi olduğunu ifade eden Angı, Hızlı Tren’in söz verilen tarihte Konya’ya gelmesi için herkesin büyük bir gayret ile çalıştığını söyledi. Angı, “Ankara-Konya hattının üst yapı işlerinde son aşamaya gelindi. Ankara’nın Polatlı ilçesi ile Konya Pınarbaşı arasındaki 202 kilometrelik demiryolunda ray döşeme çalışmasının tamamlanması ile bu kez Pınarbaşı ile Konya merkez arasındaki 10 kilometrelik bağlantı bölümündeki çalışmalara başlandı. Ray döşemeleri birkaç güne kadar bitiyor. Daha sonra elektrik hatları döşenecek. Elektrik hatlarının döşenmesi ise 7 veya 8 Aralık tarihinde tamamlanacak” dedi.
Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından mevcut binanın hemen yanına yaptırılacak olan gar binası çalışmalarını da değerlendiren Angı, DDY Genel Müdürlüğü tarafından mevcut binanın hemen yanında yapımına başlanan binanın Selçuklu mimarisinde olduğunu ve en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.
Konya’ya ikinci bir ara istasyonunda Eski Sanayi bölgesine yapılacağını ifade eden Angı, “Mevcut gar binasının yanı sıra ikinci bir ara istasyonu Eski Sanayi ile Eski Buğday Pazarı’nın olduğu alana yapılacak. Bu çalışma tamamen modern bir mimari ile düşünülüyor ve bünyesinde gar binası, iş merkezleri, 5 yıldızlı bir otel ve oldukça geniş bir alanı kaplayacak olan tesisler yer alacak. Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında bu projenin hayata geçirilmesi için gereken ödeneğin temin edilmesinde hiçbir sorun olmadığı müjdesini verdi. Projenin hazırlanmasının ardından ihalesi yapılacak. Konya’ya kazandırılacak olan ara istasyonun bulunduğu alanda kamulaştırma çalışmaları ise Selçuklu Belediyesi tarafından takip ediliyor. Hızlı trenlerin test sürüşlerine söz verdiğimiz gibi Aralık ayında başlayacağız. Daha sonra kademe, kademe çalışmalar tamamlanacak ve en geç Mart 2011 tarihinde yolcu taşımaya başlanacak” diye konuştu.
Hızlı Tren projesinin yanı sıra havayolu çalışmalarına da hız verildiğini ifade eden Hasan Angı, mevcut havaalanının apronu uçak seferlerinin artması ile dar gelmeye başladığını hatırlatarak yapımına başlanan apron genişletme çalışmalarının Şubat ayı içerisinde bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.
Konuşmasının sonunda havaalanına sadece iç hatların yararlanacağı yeni bir terminal binasının yapılacağı müjdesini de veren Angı, “Konya için önemli bir gelişme ise yeni bir apronun ardından yeni bir terminalin yapılması olacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından kabul edilen yeni terminal binası mevcut binanın 2,5 katı büyüğünde olacak ve iç hat seferlerinde kullanılacak. Mevcut terminal binası ise dış hat uçuşlarında kullanılacak ve ihalesi 2011 yılı içerisinde yapılacak. Ulaştırma Bakanlığımızın verdiği müjdeyi bizlerde aynen aktarmak istiyoruz, Konya için önemli bir yatırım olan bu projelerin ödeneklerinde hiçbir sorun yok. İhalenin yapılmasının ardından bu yatırımda Konya’ya kazandırılacak. Son olarak şunu belirtmek isterim, hem hava hem demir yolları yatırımlarında büyük bir hızla finale doğru ilerliyoruz” diyerek çalışmaları değerlendirdi.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri