Hisarcıklıoğlu'na 7 Bölgeden Destek Açıklaması

Türkiye'nin 7 bölgesini temsilen 7 ilden ticaret ve sanayi odası başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığı seçimlerinde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu desteklediklerini açıkladı.

Türkiye'nin 7 bölgesini temsilen 7 ilden ticaret ve sanayi odası başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığı seçimlerinde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu desteklediklerini açıkladı.

        TOBB'de bir basın toplantısı düzenleyen başkanlar, Hisarcıklıoğlu'nun 1 Ağustos'taki TOBB Genel Kurulu'nda yeniden aday olmasını istediklerini ve bunun kendi bölgelerindeki diğer illerin de kararı olduğunu duyurdu. Her bölge temsilcisi, illerin destek bildirilerini ve ticaret odaları başkanlarının imzalarını içeren dosyaları, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'a verdi. Çağlar bu dosyaları TOBB Genel Kurul Başkanı Hacı Osman Yıldırım'a teslim etti.

        Basın toplantısında ilk önce konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, her bir başkana söz verdi. Söz alan katılımcı ticaret odası başkanları, temsil ettikleri bölgelerde bulunan her ilin ticaret odalarının Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu desteklediklerini açıkladı.

        LAYIKIYLA TEMSİL ETTİ

        İbrahim Çağlar, kendisinin de İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası başkanları ile bir araya geldiklerini, 1 Ağustos'ta yapılacak olan TOBB Genel Kurulu'nda başkanlığın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile devam etmesi noktasında ortak karar aldıklarını söyledi. Çağlar, "Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla Türk özel sektörünün gerçekten hem ülkemizde hem dünyamızda layıkıyla temsil eden kıymetli başkanımızın bundan sonra da yine 365 oda borsasıyla bu görevi yine layıkıyla ülkemize ve milletimize yakışır şekilde yapacağına inanıyoruz. Bu vesileyle de tekrar Rıfat Hisarcıklıoğlu Bey'in TOBB Başkanlığına getirilmesini ve seçimlerden desteklenmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

        İbrahim Çağlar, konuşmasının ardından illerin desteklerini bildirdikleri dosyaları TOBB Genel Kurul Başkanı Hacı Osman Yıldırım'a teslim etti.

        HİSARCIKLIOĞLU SİYASETE GİRERSE B PLANI YOK

        Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İbrahim Çağlar, Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun siyasete adım atmak istemesi durumunda bir B planlarının olup olmadığının sorulması üzerine, şu karşılığı verdi: "Bugüne kadar yapılmış odalar birliği genel kurullarında hiçbir zaman başkan adayı çıkmamış. Hep daima bölgeden temsilciler, odaların temsilcileri ortak bir ittifakla bir araya gelerek bir başkan adayı belirlemişlerdir. Bu 69. genel kurulumuz için de aynı teamül uygulanmıştır. Ama ondan sonraki süreçle şu anda ben bir yorum yapamam, değerlendirme yapamam. Bizim herhangi bir B planımız yok."
    
        Basın toplantısına Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu katıldı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri