Hisarcıklıoğlu: Doğu Ve Güneydoğu'da Huzur Olmadan Ticaret Olmaz

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hayalini kurdukları yatırımın yapılması ve hedeflere ulaşmanın ilk şartının huzurdan geçtiğini söyledi. Huzur, ticaret ve zenginliğin birbirinden ayrılmayan...

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hayalini kurdukları yatırımın yapılması ve hedeflere ulaşmanın ilk şartının huzurdan geçtiğini söyledi. Huzur, ticaret ve zenginliğin birbirinden ayrılmayan bir bütün olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Huzur olmadan ticaret olmaz, ticaret olmadan zenginlik olmaz. Şunu iyi bilmeliyiz ki; içinde bulunduğumuz coğrafyanın istikrarı da Türkiye’nin daha güçlü, daha zengin ve daha istikrarlı olmasına bağlıdır.” dedi.

TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, TİSK, Kamu-Sen, Hak-İş ve TOBB'un yerel teşkilatlarının katılımıyla, TOBB Konferans Salonu'nda 'İstişare Toplantısı' düzenlendi. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, gündemi değerlendirdi. Türkiye’de son günlerde meydana gelen olayları eleştiren Hisarcıklıoğlu, “Kendi şehrini yakıp yıkan kendi insanının canına kast eden bir akıl tutunması yaşanıyor." ifadesini kullandı.Yaşananların Türkiye’ye ve komşu coğrafyanın huzuruna, istikrarına bir katkı sağlamadığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Geçmişte, farklılıklarımızın, ayrılıklara dönüştürülmeye çalışıldığı karanlık günleri, ülkemizde oynanan kirli oyunları hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Bugün milletimizin arasına nifak sokulmasına, evlatlarımızın yeniden böyle bir oyuna kurban gitmesine izin veremeyiz. Kendi geleceğimize, kendi huzur ve zenginliğimize kastedilmesine müsaade edemeyiz. Biz, bu oyunu bozmak zorundayız.” diye konuştu.

Son birkaç yıldır, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk defa farklı şeyler konuşulmaya başlandığını; yatırım, istihdam, ekonomi ve zenginliklerin konuşulmaya başlandığını, gelecekle ilgili umutlar ve hayallerin konuşulmaya başlandığını anlatan TOBB Başkanı, şöyle devam etti:

“Batman’ı yatırım merkezi, Şırnak’ı ihracat merkezi yapmanın hayalini kurduk. Ülke olarak, büyük Türkiye’nin hayalini kurduk. Hayal kurmaktan öte, bunlarla ilgili yol haritaları çizdik, hedefleri ortaya koyduk. Bunu bizzat bölge insanı kendisi yaptı. Bu salonu dolduran kanaat önderleri yaptı. İşte bütün bu hayallere, hedeflere ulaşmanın ilk şartı ‘huzur’dur. Çünkü huzur, ticaret ve zenginlik birbirinden ayrılmayan bir bütündür. Huzur olmadan ticaret olmaz, ticaret olmadan zenginlik olmaz. Şunu iyi bilmeliyiz ki, içinde bulunduğumuz coğrafyanın istikrarı da, Türkiye’nin daha güçlü, daha zengin ve daha istikrarlı olmasına bağlıdır. Bu coğrafyanın, bu ülkenin, bu milletin geleceğini düşünen; şehri için, çocuğu için daha müreffeh bir gelecek isteyen herkesin en önemli önceliği ‘huzur’ olmak zorundadır.”

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin birliği ve kardeşliğini her türlü çatışmadan uzak tutmanın herkesin görevi olduğun da vurguladı. İsraf edilen toplumsal enerjinin farkına varılması gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Türkiye için, ortak geleceğimiz için çalışmaya devam etmeliyiz. Diyarbakır için, İzmir için, Van, Hakkari, Edirne, Mersin, Trabzon için kurduğumuz hayallere ve hedeflere yeniden odaklanmalıyız. Türkiye’yi bütün bu coğrafyadaki huzur, istikrar ve zenginliğin teminatı yapmak zorundayız. Bunu da ancak 78 milyon hep birlikte başarabiliriz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri