"Hırsızlığın Meşru, Hırsızlığı Soruşturmanın Gayrimeşru Olduğu Tescillendi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 17 Aralık soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararı ile AK Parti'nin 'Yeni Türkiye'sinde hırsızlığın meşru, hırsızlığı soruşturmanın ise gayrimeşru olduğu tescillendiğini söyledi....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 17 Aralık soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararı ile AK Parti'nin 'Yeni Türkiye'sinde hırsızlığın meşru, hırsızlığı soruşturmanın ise gayrimeşru olduğu tescillendiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 17 Aralık soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bu kararla AK Parti'nin 'Yeni Türkiye'sinde hırsızlığın meşru, hırsızlığı soruşturmanın ise gayrimeşru olduğu tescillendiğini belirten Tezcan, “17 Aralık soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararı, yargı-siyaset kirli ittifakının en çarpıcı örneğidir. 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının hemen ardından yapılan HSYK, CMK vb.yasa değişiklikleri ve operasyonlar ile bu sonuç hazırlanmıştır. Hangi namuslu vicdan, tapelerdeki rüşvet pazarlıklarını, teknik takiplerde görüntülenen rüşvet parası dolu bavul resimlerini, yatak odalarındaki para kasaları ve para sayma makinelerini, ayakkabı kutusundan çıkan dolarların masumiyetini izah edebilecek merak ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Bu kararın, kararı verenlerin boynuna asılmış bir 'utanç tasması' olarak kalacağını vurgulayan Tezcan, “Hukuku çiğneyerek, iktidar talimatı altında yargı yetkisini keyfi olarak kötüye kullanan ve bu suretle suçu örtbas edip, suçluyu kayıranlar çok yakın zamanda kendi kirli ilişkilerinin ve duruşlarının hesabını mutlaka vereceklerdir." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri