Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törenle vatandaşların ziyaretine açılan kutsal emanetler büyük ilgi gördü. Özel bir yöntemle korunan emanetlerin ziyarete açılması fırsatını yakaladığını belirten Bozdağ, peygamber sevgisinin bir insanda nasıl doruklaştığını görmek için Veysel Karani'nin hayatına bakmak gerektiğini anlattı.
Peygamber efendimizin, Veysel Karani Hazretleri'ne hediye ettiği Harka-i Şerif'i, Sakal-ı Şerif'i, Veysel Karani'nin takkesi ve kemerinin de yer aldığı emanetlerin ziyarete açılması için Fatih'te Hırka-i Şerif Camii'nde tören yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Müftüsü Doç.Dr. Rahmi Yaran, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de katıldığı törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Farklı yerlerden gelen çok sayıda ziyaretçi kutsal emanetleri ziyaret etmek için adeta birbiriyle yarıştı.
PEYGAMBER SEVGİSİNİN DORUKLAŞTIĞI NOKTA VEYSEL KARANİ
Törenin açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, insanların dünyadaki yaşantılarıyla, bıraktıkları eserlerle isimlerini yaşattıklarını, Peygamberimizin isminin de bu anlamda kıyamete kadar yaşayacağını söyledi. Onun izinden gidenlerin de isimlerinin aynı şekilde yaşayacağını belirten Bozdağ, "Allah'a giden yol, peygamberi hakkıyla sevmekten ona hakkıyla tabi olmaktan geçiyor.
Esasında Veysel Karani Hazretleri'nin hayatına baktığınız zaman peygamber sevgisinin bir insanda nasıl doruklaştığını ve o sevgiyle bir insanın nasıl yol aldığını ve kendi adını ölmez insanlar arasına nasıl yazdırdığını görmek istiyorsak mutlaka Veysel Karani'nin hayatına bakmamız lazım." dedi. Bozdağ, konuşmaların ardından cami görevlileri ve kutsal emanetleri bugüne kadar taşıyan ailenin üyeleriyle birlikte kutsal emanetleri ziyaret etti. Duygulandığı gözlenen Bozdağ, ziyaret sonrasında gazetecilere "Allah Paygamber efendimizin şafaatinden bizi mahrum etmesin" dedi.
YARAN'DAN ZİYARET ADABI VURGUSU
Törende ziyaret biçimine vurgu yapan İstanbul Müftüsü Doç.Dr. Rahmi Yaran, ziyaret sırasında vatandaşların birbirine karşı anlayışlı olmaları konusunda uyarıda bulundu. Zaman zaman yaşanan yığılmaların ziyaretin adabıyla çelişmemesi için dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Yaran, emanetlerin günümüze kadar uzanan önemli bir hatıra olduğunu ve bu nedenle de ziyaretlerin bu amaca uygun olması çağrısında bulundu. Camide Hırka-i Şerif'in yanında Peygamberimizin Sakal-ı Şerif'i, Veysel Karani'nin takke ve kemerinin de yer aldığını hatırlattı.
Emanetlerin günümüze kadar ulaşmasında rol oynayan Veysel Karani Hazretleri'nin soyundan gelen aile fertleri de törende hazır bulundu. Aile üyeleri adına konuşan Hırka- Şerif Camii Derneği Genel Sekreteri Barış Samir, Veysel Karani'nin, Peygamberimizi görmeden şereflenmesinin onun duruşu ve yaşantısıyla mümkün olduğunu dile getirdi.
Hırka-Şerif Camii İmamı Mustafa Uyar'ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan ziyarette, okunun Nat-ı Şerif'ler de katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Sadece ziyarette bulunmak için İstanbul dışından gelenlerin bulunması dikkat çekti. Ziyaretçiler çok duygulandıklarını, yaşadıkları duygunun tarifi olmadığını anlattı.
Hırka-i Şerif salavatlarla ziyarete açıldı
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in, Hz. Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, Fatih'te kendi adını taşıyan camide dualarla ve salavatlarla ziyarete açıldı.