Hıristiyanların Musul Ve Çevresinden Kaçışı Sürüyor

Irak’taki çatışmalar şiddetlenirken azınlıkların güvenli bölgelere göçü sürüyor. Önceki gün Musul’u da içine alan Ninova vilayetinden 4 bin Hıristiyan daha Erbil’e geldi. Bu kişiler okullarda, kiliselerde ve akrabalarının yanında...

Irak’taki çatışmalar şiddetlenirken azınlıkların güvenli bölgelere göçü sürüyor. Önceki gün Musul’u da içine alan Ninova vilayetinden 4 bin Hıristiyan daha Erbil’e geldi. Bu kişiler okullarda, kiliselerde ve akrabalarının yanında kalıyor.

Bağdatlı Sadiye yıllar önce daha güvenli olduğunu düşünerek Musul’a sığındıklarını anlatıyor. Geçtiğimiz yıl eşini kaybeden Sadiye, saldırıların hedefi oldukları için canlarını kurtarmak amacıyla Erbil’deki kiliseye sığınan yüzlerce Hıristiyandan biri.

Konuşurken gözyaşlarına boğulan Joe Hanna ise “Bunu hak edecek ne yaptık?” diye soruyor. Hanna, geride akrabalarını bırakarak Erbil’e kaçmış.

Hıristiyanlar kilisede Irak’ta yıllardır devam eden çatışmaları artık son bulması için dua ediyor. Kilise sıralarında birbirlerinin omzuna başlarını koyarak uyuyorlar. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri