Hiristiyan Demokratlar Yeşiller İle Hükümete De Sıcak

Almanaya'da federal seçimlerden birinci parti çıkan Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU), hükümeti kurmak için koalisyon ortağı arayışında CDU’nun Berlin teşkilatı ise partinin federal bazda Yeşiller’le koalisyon kurmasından yana.

Almanaya'da federal seçimlerden birinci parti çıkan Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU), hükümeti kurmak için koalisyon ortağı arayışında CDU’nun Berlin teşkilatı ise partinin federal bazda Yeşiller’le koalisyon kurmasından yana. Berlin Eyaleti içişleri Bakanı ve CDU Berlin Başkanı Frank Henkel, Sosyal Demokratların (SPD) güvenilirliğinden şüphe duyduğu için büyük koalisyona sıcak bakmıyor.

Sekiz yıl önceki SPD’li siyasilere dikkat çeken Henkel, o zamanlar Peter Struck ve Franz Müntefering gibi siyasilerin Sosyal Demokratları federal düzeyde temsil ettiğini ve bunların stabilizatörler olarak katkı sağladığını söyledi. SPD’nin şu an başında bulunan Sigmar Gabriel ve Andrea Nahles gibi isimlerin güvenilirliğinden şüphe duyan Henkel, “Bu yüzden partime Yeşiller’le ciddi görüşmelerde bulunmasını tavsiye ettim.” ifadelerini kullandı.

2011 yılından bu yana partisi Berlin’de SPD ile hükümette olan Henkel, bu tavsiyesiyle Berlin’deki büyük koalisyona zarar vermek istemediğine dikkat çekerek, “Biz burada iyi ve güvenilir şekilde çalışıyoruz.” dedi. Ancak Yeşiller’in seçim kampanyasında savunduğu vergi artışını da 'kabul edilemez' olarak nitelendiren Henkel, CDU’nun seçimden önce vergi artışının olmayacağını söylediğini ve bunun seçimden sonra da böyle kalması gerektiğini vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri