Hindistanlı küçük bebek Roona yürekleri dağlıyor

Roona Begum isimli henüz 18 aylık olan bu bebek beyin sıvısının kafatasında birikmesi sebebiyle her gün ölüm riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Hindistanlı küçük bebek Roona yürekleri dağlıyor! Hindistanlı Abdul Rahman'ın 18 aylık bebeği Roona Begum görenlerin yüreğini dağlıyor. Roona, rahatsızlığı nedeniyle her gün ölğm riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Roona Begum'un hastalığına dünya çapında çok fazla rastlanmasa da özellikle Hindistan başta olmak üzere nüfusun ve akraba evliliğinin yaygın olduğu ülkelerde daha sık görülüyor.

Roona Begum'un  babası 26 yaşındaki Abdul Rahman, bir inşaat şirketinde günlüğü 5 liradan daha az bir paraya çalışıyor. Abdul Rahman, kazancının çok az olması nedeniyle kızlarını tedavi ettiremediklerini üzülerek söylüyor.

Hindistan'da bu tür hastalıkları tedavi edecek bir devlet hastanesi bulunmaması nedeniyle kızlarını tedavi ettiremeyen ailenin özel bir doktora gidecek parası da yok. Küçük Roona şimdilik çaresizce ölümü bekliyor. Yetkililerden yardım isteyen aile, kızlarının bir an önce iyileşmesi için dua ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri